Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η παράβασις και η παρακοή των νόμων υπό του μητροπολίτου δεν έλαβε ένδεικον μισθαποδοσίαν


Εις τις δημοσιεύσεις μου α) 17/1/2017 με ΘΕΜΑ: «Μητροπολιτική παλινωδία» και β) 21/1/2017 με ΘΕΜΑ: «Ανεδαφική συμπεριφορά του μητροπολίτου Κων/νου έναντι των νόμων», δημοσίευσα τα σχετικά έγγραφα εις την αρμόδια υπηρεσία (Αίτησή μου προς το υπουργείο Εσωτερικών δ/νση κρατικών αυτοκινήτων, έγγραφα του ως άνω υπουργείου προς την μητρόπολη Ν. Ιωνίας και αντιστρόφως), ώστε να διαταχθούν τα νόμιμα περί της οδηγήσεως του μητροπολιτικού αυτοκινήτου και να σταματήσει η εις βάρος μου αφόρητη επιθετικότητα του μητροπολίτου Κων/νου.  
Υπενθυμίζω ότι την 3/7/1998, είχα καταθέσει αίτηση εις την Τροχαία Ν. Ιωνίας ζητώντας να πραγματοποιήσει έλεγχο εις το μητροπολιτικό αυτοκίνητο διότι αυτό εκινείτο παράνομα και εν συνεχεία αφού διαπίστωναν την παράνομη οδήγηση του μητροπολιτικού αυτοκινήτου από αναρμόδια πρόσωπα. Η τροχαία όφειλε να ελέγξει επί του θέματος την παραβατικότητα του μητροπολίτου περί ‘’Διαταγής πορείας και Δελτίου Κινήσεως’’. Κανονικά έπρεπε το μητροπολιτικό αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί όπως ορίζει ο νόμος, μέχρι τον καθορισμό της τύχης του από την αρμόδια υπηρεσία.
Πολλάκις, τόσο εγώ όσο και ο δικηγόρος μου επικοινωνούσαμε τηλεφωνικά κατά διαστήματα με τον αρμόδιο υπαστυνόμος Β. Τ., που είχε αναλάβει την υπόθεση αυτή και μας διαβεβαίωνε ότι, «εις το ταμπλό του αστυνομικού αυτοκινήτου έχω γραμμένο ακινητοποίηση μητροπολιτικού αυτοκινήτου» και μας ζητούσε το στίγμα του μητροπολιτικού αυτοκινήτου, δηλαδή να του πούμε πια διαδρομή ακολουθεί ο μητροπολίτης από το σπίτι του στο γραφείο. Φυσικά ο αξιωματικός δεν μας έλεγε την αλήθεια και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο δια τους δικούς του λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω.

Υποθέτω ότι η Τροχαία Ν. Ιωνίας ενημέρωσε τον μητροπολίτη Κων/νο περί της αιτήσεώς μου και ανέμεναν  (μητροπολίτης και Τροχαία) την απόφαση του υπουργείου που θα έδιδε την άδεια στον αρχιμανδρίτη Χ.Π., το όνομα του οποίου προτάθηκε δια του υπ` αριθ. πρωτ. 450/4-11-1998 εγγράφου του μητροπολίτου Κων/νου, (βλ. δημοσίευση της 21/1/2017), προς το υπουργείο.
Τα ανωτέρω τα συμπεραίνω από το εξής σκεπτικό: από την ημερομηνία καταθέσεως της αιτήσεώς μου προς την Τροχαία Ν. Ιωνίας (3/7/98) μέχρι και την 19/12/1998 ημερομηνία που αναγράφεται εις το απαντητικό έγγραφο της Τροχαίας προς εμένα, το μητροπολιτικό αυτοκίνητο εκινήτο κανονικά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπαστυνόμου ότι θα ελέγξει το αυτοκίνητο. Δηλαδή πέρασαν πέντε μήνες μέχρι που η Τροχαία με ενημέρωσε εγγράφως ότι έκανε τον έλεγχο (έγγραφο 1ον), και διαπιστώθηκε ότι το μητροπολιτικό αυτοκίνητο κινείτε νόμιμα από τον αρχιμανδρίτη Χ.Π. επισυνάπτοντας και την σχετική απόφαση του υπουργείου (έγγραφο 2ον).

Αναφέρω επίσης ένα άλλο γεγονός επί του ιδίου θέματος. Την 9/11/1998 ήρθε στα γραφεία της μητροπόλεως ο υπαστυνόμος Β.Τ. προκειμένου να επισκεφθεί  τον μητροπολίτη χωρίς αποτέλεσμα διότι ο μητροπολίτης Κων/νος την ημέρα αυτή λειτουργούσε στον Αγ. Νεκτάριο Ν. Ηρακλείου. Παρέμεινε για 2 – 3 λεπτά στο γραφείο του αρχιερατικού επιτρόπου π. Γεωργίου Σουλιώτη χωρίς να γνωρίζω τι ειπώθηκε μεταξύ των. Φεύγοντας ο υπαστυνόμος τον ακολούθησα κατά την κάθοδό του και τον ερώτησα ‘’είστε ο κ. Β. Τ.;’’ και μου απάντησε ναι, τον ενημέρωσα ότι είμαι ο Σταμούλης και με χαιρέτησε δια χειραψίας. Ήρθα μου είπε, για σένα και έφυγε. Υποθέτω ότι ο υπαστυνόμος Β.Τ., ήρθε στη μητρόπολη για να του δώσουν την σχετική απόφαση του υπουργείου την οποία επισύναψε στη συνέχεια στην δική του επιστολή προς εμέ.
Δυστυχώς και σ` αυτή την περίπτωση έχασα την ευκαιρία περί ευρέσεως κάποιας λύσεως του προβλήματός μου. Ποιός ο λόγος κατά τον οποίο οι πάντες εις το άκουσμα, μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Κων/νος Φαραντάτος έκαναν πίσω αδυνατώ να κατανοήσω. Το μόνο που δύναμαι να γνωρίζω είναι ότι, η μεγάλη κυρία της Εκάλης εκείνα τα χρόνια έπαιξε σημαντικότατο ρόλο υπέρ του Κων/νου. 

Επισημαίνω επίσης ότι η έγκριση για την οδήγηση του μητροπολιτικού αυτοκινήτου από το υπουργείο εδόθη στον αρχιμανδρίτη Χ.Π., αναφέροντας επί λέξει: «για την αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών και  μόνο όταν δεν υπάρχει η κωλύεται ο οδηγός της Υπηρεσίας», ο ανωτέρω αρχιμανδρίτης θα οδηγεί το αυτοκίνητο. Η απόφαση αυτή ίσχυε μέχρι 30/11/1999. Πέραν αυτής της ημερομηνίας όφειλε ο μητροπολίτης να με αποκαταστήσει ως οδηγό του. Επί του προκειμένου ο μητροπολίτης την εντολή του υπουργείου την έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του.
 Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’.

Μέχρι και την ημέρα που με απολύσατε με την υπογραφή σας από την εργασία μου (16/3/2015), δεν οδήγησα πλέον το μητροπολιτικό αυτοκίνητο. Εξηγείστε τον λόγο εάν έχετε τον νόμο υπέρ υμών.                  
Τα κατωτέρω δημοσιευόμενα έγγραφα τα έλαβα από το Ταχυδρομείο μέσα σε φάκελο με την επωνυμία Τροχαία Ν. Ιωνίας στις 30/12/1998 με απλή επιστολή.                  
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.


Έγγραφο 1ον

 
Η αντιγραφή του ως άνω εγγράφου πραγματοποιήθηκε για ευχερέστερη ανάγνωση.   
Αριθ. πρωτ. 2516/11/79-α
ΘΕΜΑ: ‘’Οδήγηση Μητροπολιτικού αυτ/του.’’
ΣΧΕΤ. : από 3-7-98 αίτησή σας.
Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής και μετά από τροχονομικό έλεγχο που ενήργησε Αξιωματικός της Υπηρεσίας μας στο υπ` αριθ. ΥΥΗ-2813 ΙΧΕ αυτ/το της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας διαπιστώθηκε ότι αυτό οδηγείται νόμιμα από τον Αρχιμανδρίτη Π.Χ. εφημέριο της ίδιας Μητρόπολης.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε και φωτ/φο της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων. 
Έγγραφο 2ον