Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας


Δια τον συγκεκριμένο κληρικό τις καταθέσεις του οποίου δημοσιεύω κατωτέρω και το όνομα του οποίου δεν καλύπτω αναφέρω τα εξής:  

1. Το έτος 1994 κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου δια την εκλογή νέου μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας αυτός ο κληρικός ήτο παρών εις τα γραφεία της μητροπόλεως και συγκεκριμένα εις το γραφείο του τότε πρωτοσυγκέλου Κων/νου Φαραντάτου αναμένοντας το τηλεφώνημα από την Ιερά Σύνοδο δια την εκλογή του κ. Κων/νου. Τα πράγματα δια την εκλογή του κ. Κων/νου ήταν κανονισμένα από πριν. Η μεγάλη κυρία της Εκάλης είχε δώσει κατεύθυνση και δεν θα μπορούσε να αλλάξει η διαδικασία.

Ο εν λόγω π. Δημήτριος μετά την εκλογή του κ. Κων/νου διορίζεται υπάλληλος της μητροπόλεως επ` αμοιβή.

2. Εις την πρώτη κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτού π. Β.Θ. εις την ερώτησή  του: «Γνωρίζεις ότι ψευδόρκησε κατά διαταχθείσαν ανάκρισιν κατά κληρικών της Ι. Μητροπόλεως»; Απάντησε ο π. Δημήτριος επί λέξει και είπε: «Βεβαίως. Ως γραμματεύς του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι. Μητροπόλεως, ηρνήθη να καταθέση, να καταθέση αληθώς για τα γεγονότα καίτοι ήταν αυτόπτης μάρτυς εις αυτά». Επ` αυτών των συκοφαντικών κατηγοριών του π. Δημητρίου εις βάρος μου τονίζω ότι: καμία σχέση δεν είχε ο εν λόγω γραμματεύς του Μ.Σ. και του επισκοπικού Δικαστηρίου π. Δημήτριος, διότι την διαχείριση της ανακρίσεως των δυο αρχιμανδριτών Α.Κ. και Χ.Π. την διεκπεραίωναν άλλα πρόσωπα και άλλα όργανα εκτός μητροπολιτικού μεγάρου. Βλέπε δημοσίευση της 4/1/2017 με θέμα: Ασυνείδητη ραδιουργία.

3. Εις την κατάθεσή του στο Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας ο π. Δημήτριος ανέφερε ότι μου έγιναν συστάσεις από το μητροπολιτικό συμβούλιο δια την απρεπή συμπεριφορά μου. Αυτό δεν είναι αληθές διότι εγώ δεν γνώριζα την σύγκληση αυτών των Μ.Σ. ούτε μου είχαν κοινοποιήσει οτιδήποτε για την υπόθεσή μου ώστε να έχω την δυνατότητα παρουσία του δικαστικού αντιπροσώπου, να αντικρούσω τις κατηγορίες του. Βλέπε δημοσιεύσεις: 1η 3/4/2106, 2η 11/4/2016, 3η 19/4/2016, 4η 1/5/2016 5η 4/5/2016 και 6η 24/5/2016.   

4. Εις το ερώτημα του ανακριτού της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κ. Γ.Π. «ποιος οδηγεί τώρα το (μητροπολιτικό), αυτοκίνητο;» ο π. Δημήτριος είπε ότι: «Το οδηγεί ο αρχιμ. Χ.Π. με άδεια του υπουργείου Προεδρίας και όχι σε καθημερινή βάση». (3η κατάθεση)

Τον υπόλοιπο χρόνο ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο; Γιατί ο ανακριτής δεν εξέτασε το θέμα λεπτομερώς αφού διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσαν παρανόμως συγκεκριμένα πρόσωπα; Βλέπε δημοσίευση της 24/1/2017 με θέμα: Η παράβασις και η παρακοή των νόμων υπό του μητροπολίτου δεν έλαβε ένδεικον μισθαποδοσίαν.                             
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
 




Στοιχεία μάρτυρος
Ονοματεπώνυμον : Ιερεύς Δημήτριος Παπαγρηγορίου
Επάγγελμα : Πρωτοπρεσβύτερος εφημέριος Ι. Ναού Α. Μ. Ν. Φ. και Γραμματεύς της Ιερ. Μητροπόλεως
Δ/νση κατοικίας : ....................Ν. Λιόσια Ετών 56

Ερώτησις : Διαβεβαιοίς Ορκίζεσαι επί την Ιερωσύνην σου να πης την αλήθεια και μόνον την αλήθειαν;
Απάντησις : Ναι Ορκίζομαι Διαβεβαιώ.
Ερώτησις : Γνωρίζεις ότι ο Γρηγόριος Σταμούλης, κλητήρας της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας, επιδεικνύει ασέβειαν προς την Αγίαν ημών Εκκλησίαν, εκτοξεύει διάφορες κατηγορίες εναντίον των λειτουργών Αυτής και δη κατά του προϊσταμένου αυτού Μητροπολίτου κ.κ. Κων/νου;

Απάντησις : Έχω ακούσει πολλές φορές κατηγορίες εναντίον κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και δη κατά των προϊσταμένων των Ι. Ναών ότι όλοι είναι κλέφτες και σφαιτερίζονται χρήματα των Ι. Ναών, μάλλιστα κατηγόρισε και εμέ προσωπικώς ότι κατά την πανήγυριν του Ιερού Ναού ότι κατακράτησα χρήματα εκ των εισπράξεων. Πολλοί δε εκ τον αγάμων κληρικών δεν είναι άνδρες. Προσωπικά εμένα δι` εξωδίκου προσκλήσεως ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου, με κατηγόρησε ότι πήρα τα κλειδιά του Μητροπολιτικού αυτοκινήτου χωρίς την θέληση του και το οδήγησα και όχι μόνον εγώ αλλά και ενέπλεξε και τον υιόν μου Ν., ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οδήγησε παράνομα και αυθαίρετα το αυτοκίνητο της Ιεράς Μητροπόλεως. Τούτο βεβαίως είναι ψευδέστατον και ανυπόστατον. Το Μητροπολιτικόν αυτοκίνητον το οδήγησα τέσσερες η πέντε φορές αποκλειστικά δια υπηρεσιακούς λόγους δια την μεταφοράν του Μητροπολίτου εις την Ιεράν Σύνοδον και εις το Προεδρικόν Μέγαρον κατά την ημέραν της Πρωτοχρονιάς επειδή δεν ήτο δυνατόν να μεταβή με άλλον μέσον και επειδή αυτός ηρνήθη να παραλάβη τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τον Σεβασμιώτατον την 22αν Δεκεμβρίου 1998 που επέστρεψε από την άδειά του.
Καθημερινώς είμαι αυτόπτης μάρτυς της ασεβείας που επιδεικνύει προς τον Μητροπολίτην. Κάθε πρωί όταν έρχεται ο Μητροπολίτης εις τα Γραφεία και όλοι σηκονώμεθα και πέρνουμε την ευλογίαν Του, αυτός τελείως αδιάφορος κάθεται στην καρέκλα της Γραμματείας χωρίς καν να αποδόση τον οφειλόμενον σεβασμόν. Εις ορισμένας συμβουλάς πατρικάς του Σεβασμιωτάτου και εντολές του, ούτος αυθαδιάζει κατά τρόπον ανεπίτρεπτον, μάλλιστα πολλές φορές αρνείται να τις εκτελέση, ως συνέβη προ ημερών που ηρνήθη να μεταφέρη την αλληλογραφίαν της Μητροπόλεως, που του έδωσε ο Γεν. Αρχ/κος Επίτροπος κατ` εντολήν του Σεβασμιωτάτου λέγοντάς μου «ποιος την έφερε αυτή την αλληλογραφίαν» και όταν του απήντησα ότι την έφερε ο Γεν. Αρχ/κος, μου απήντησε να την πάω πίσω μέσα. Τελικά δεν την παρέλαβε κι έφυγε, αφού με αυθάδεια εζήτησε τον λόγον από τον Σεβασμιώτατον. Πολλές φορές με τη λέξιν «Αυτός ο Φαραντάτος δεν άξιζε να γίνη Μητροπολίτης». Κατηγορεί δε τον Μητροπολίτην όπου βρίσκεται σε διάφορα μέρη ως ανάξιον.

Ερώτησις : Γνωρίζεις ότι ψευδόρκησε κατά διαταχθείσαν ανάκρισιν κατά κληρικών της Ι. Μητροπόλεως;
Απάντησις : Βεβαίως. Ως γραμματεύς του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι. Μητροπόλεως, ηρνήθη να καταθέση, να καταθέση αληθώς για τα γεγονότα καίτοι ήταν αυτόπτης μάρτυς εις αυτά.

Ερώτησις : Γνωρίζεις ότι επετέθη απειλητικώς και με ασέβειαν κατά του Αρχ/κού επιτρόπου και ότι τον απειλεί με διαχειριστικόν έλεγχον με ορκωτούς λογιστάς δια την διαχείρησιν των οικονομικών των εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων ως Διευθυντής αυτόν και τον αποκαλεί «Ρε Σουλιώτη»;
Απάντησις : Ναι γνωρίζω. Ήκουσα πολλές φορές να τον αποκαλεί «Ρε Σουλιώτη» και να τον απειλεί με ορκωτούς λογιστάς για ατασθαλίες οικονομικές εις την διαχείρησιν των Ιδρυμάτων.

Ερώτησις : Γνωρίζεις ότι εγκαταλείπει τη θέση του αδικαιολόγητα ως κλητήρας έξωθι των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, απουσιάζει αυθαιρέτως, προσέρχεται καθυστερημένος και αναχωρεί πρώτος χωρίς καν να ρωτήση τον Σεβασμιώτατον;
Απάντησις : Ναι γνωρίζω καθ` ότι ούτος ευρίσκεται εις το Γραφείον της Γραμματείας, και για τον λόγον αυτόν έχει παρατηρηθεί με παρατηρήσεις και εγγράφους επιπλήξεις υπό του Σεβασμιωτάτου.

Ερώτησις : Έχεις να προσθέσεις άλλο τι και γράμματα γνωρίζεις
Απάντησις : Ναι. Παρ` ότι πολλές φορές προσπάθησα με νουθεσίες να τον πείσω να αλλάξη την απρεπή συμπεριφοράν του λέγοντάς του να ζητήση συγνώμην από τον Σεβασμιώτατον, αυτός συνεχίζει να δεικνύη ακόμη χειρότερη συμπεριφοράν και ασέβειαν, εκτοξεύοντας εδώ και εκεί όπου βρίσκεται διαφόρους κατηγορίας που δεν έχουν ουδεμίαν υπόστασιν αληθείας κατά του Σεβασμιωτάτου και των υπαλλήλων της Ι. Μητροπόλεως απειλόντας ότι «θα τους βάλω στην Τηλεόραση». Γράμματα γνωρίζω.

Αναγνωσθείσα η παρούσα κατάθεσις υπό του Γραμματέως Ιερέως Ε. Κ. και υπογράφεται ως έπεται.