Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Έβδομος μάρτυρας κατηγορίας


Κληρικοί και λαϊκοί έσπευδαν εις τους ανακριτές να καταθέσουν εναντίον μου εδραιώνοντας κατ` αυτόν τον τρόπο την θέση τους και την εκτίμηση του μητροπολίτου Κων/νου. Εις την προσπάθειά τους να με κατηγορήσουν έπεφταν σε αντιφάσεις και εδιαφοροποιούντο κάθε φορά που κατέθεταν σε διαφορετικούς ανακριτές. Γελοιοποιούσαν όχι μόνον τον μητροπολίτη εις την προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι ο μητροπολίτης με περιέβαλε με καλοσύνη και αγάπη αλλά γελοιοποιούσαν και τον εαυτόν τους με τα όσα κατέθεταν εις τους ως άνω ανακριτές.
Η μάρτυς Δ.Κ. τις καταθέσεις της οποίας δημοσιεύω κατωτέρω είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Εις την πρώτη κατάθεσή της στον ανακριτή π. Β.Θ. αναφέρει την φράση ότι δήθεν είπα εγώ: «Ώχ καϋμένη γιατί;». Στον δεύτερο ανακριτή της Ιεράς Συνόδου Γ.Π. αποφεύγει να αναφερθεί στη συγκεκριμένη  φρασεολογία της. 

Είναι γεγονός ότι η μάρτυς Δ.Κ., εργαζόταν ως νεωκόρος επί σειρά ετών εις το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Την μισθοδοσία της την ελάμβανε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Ιωνίας εις τον οποίο ανήκε το εκκλησάκι και το κατάστημα σύμφωνα με τον απαράβατο όρο της διαθήκης.
Αυτός ο όρος της διαθήκης ήτο σε πλήρη γνώση της Δ.Κ., και ο οποίος όρος εφαρμόζονταν από τον μακαριστό μητροπολίτη ΤΙΜΟΘΕΟ μέχρι το έτος 1994 χρόνο κατά τον οποίο ο μητροπολίτης Κων/νος απέσπασε παρανόμως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και το κατάστημα από τον ανωτέρω Ιερό Ναό.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μ. εδημαρτύρετο εντονότατα δι` αυτήν την παρανομία εις την οποία ο μητροπολίτης Κων/νος τον υποχρέωνε να αποδεχθεί. Χαρακτηριστικά έλεγε στον μητροπολίτη ότι ουδείς από το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα αποδεχθεί αυτή την παραχώρηση για να πάρει την απάντηση από τον μητροπολίτη ότι αυτοί είναι γέροι και θα κάνουν αυτό που θα τους πεις εσύ.
Την αγανάκτηση και της έντονες διαμαρτυρίες του αρχιμ. Νεκταρίου Μ. δι` αυτή την αδικία η μάρτυς Δ.Κ. της μετέφερε παρά χρήμα στον μητροπολίτη Κων/νο με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης να απολύσει τον αρχιμ. Νεκτάριο Μ. από την μητρόπολη Ν. Ιωνίας προς ανεύρεση άλλης μητροπόλεως.                      

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                      

 ΥΓ.
Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και το κατάστημα βρίσκονται δεξιά της εισόδου των γραφείων της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας. Ο σκοπός που ο μητροπολίτης απέσπασε το εκκλησάκι από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης ήτο να περιέλθει το περιεχόμενο του παγκαρίου εις την μητρόπολη. Τα έσοδα από το παγκάρι ξεπερνούσαν τα 3.000.000 δρχ. μηνιαίως. Το ποσόν αυτό το εισέπραττε ο μητροπολίτης και ήτο άγνωστον που εδιοχετεύοντο. Προς αυτής της κινήσεως τα έσοδα τα εισέπραττε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου δια τους πτωχούς της ενορίας και δια την συντήρηση της εστίας αγάπης η οποία λειτουργούσε υπό την ευθύνη του αρχιμ. Νεκταρίου Μ..

Ο όρος της διαθήκης αναφέρει τα εξής: «δηλού ότι ο υπ` αυτού εκπροσωπούμενος δωρητής Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας το ως άνω περιγραφέν οικόπεδόν του κατά θέσιν, όρια και προέλευσιν μετά των παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του και μεθ` όλων των επ` αυτού δικαιωμάτων του προσωπικών και πραγματικών και των συναφών τούτοις αγωγών του δωρήται δια δωρεάς εν ζωή ισχυράς προς την αφ` ετέρου ώδε συμβαλλομένην ως παρίσταται Ιεράν Μητρόπολιν Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας, καλουμένην κατωτέρω χάριν συντομίας ‘’Δωρεοδόχον’’ επί σκοπώ ανεγέρσεως Μητροπολιτικού Μεγάρου δια την στέγασιν των Εκκλησιαστικών Υπηρεσιών, παρακρατών δι` εαυτόν το δικαίωμα της χρήσεως του εν τω ισόγείω ανεγερθησομένου Ιερού Παρεκκλησίου ως και ενός καταστήματος εν τω ισογείω του κτιρίου με πρόσοψιν επί της οδού Προποντίδος».
Ο ίδιος.






Στοιχεία Μάρτυρος
Ονοματεπώνυμον: Δ. Κ.

Επάγγελμα: Συνταξιούχος  ΟΓΑ
Δ/νση κατοικίας: Ν. Ιωνία  Ετών 69

Ερώτησις: Ορκίζεσαι εις το Ιερόν Ευαγγέλιον να πης την αλήθειαν και μόνον αυτήν.
Απάντησις: Ναι ορκίζομαι.

Ερώτησις: Γνωρίζεις εάν ο Γρηγόριος Σταμούλης, κλητήρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας, επιδεικνύει ασέβειαν προς την Αγίαν ημών Εκκλησίαν και τους λειτουργούς Αυτής και εκτοξεύει διαφόρους κατηγορίας εναντίον αυτών και δη κατά του προϊσταμένου αυτού Μητροπολίτου κκ. Κωνσταντίνου;
Απάντησις: Μια ημέρα που είμουνα επάνω είπε ο Μητροπολίτης να κατεβάσουμε μια σκάλα από τον 3ον όροφο εις το ισόγειον της Μητροπόλεως. Την κατέβασε ο κ. Ν.Λ. μέχρι τον 2ον όροφο και ο Σεβασμιώτατος είπε στον Γρηγόρη Σταμούλη να πάρη τη σκάλα από το Ν. επειδή ήταν γέρος και να την κατεβάση αυτός στο ισόγειο. Ο Γρηγόρης αρνήθηκε να την κατεβάση. Ο Σεβασμιώτατος του ξαναείπε «Σε παρακαλώ Γρηγόρη κατέβασε τη σκάλα στο ισόγειο γιατί δεν μπορεί ο κύριος Ν.» και αυτός με θυμό αρνήθηκε και πάλι και του αντιμίλησε με ασέβεια και απρέπεια μεγάλη. Εγώ τότε είπα στο Γρηγόρη «δεν ντρέπεσαι βρε Γρηγόρη έτσι μιλάνε και φέρονται στο Δεσπότη; Και μου απάντησε «ωχ καϋμένη, γιατί;». Στο παρεκκλήσιο που βρίσκομαι, πολλές φορές είναι και ο Γρηγόρης εκεί, μπαίνει ο Σεβασμιώτατος λέγει καλημέρα σας και ο Γρηγόρης δεν δίνει καμμία σημασία και ούτε καν απαντάει. Αυτό γίνεται πολλές φορές και όταν στο παρεκκλήσιον βρίσκονται και άλλοι Χριστιανοί. Πάντοτε είναι μουτρωμένος και θυμομένος.

Για όλα τα άλλα ερωτήματα που μου θέσατε δεν έχω ιδίαν αντίληψιν και δεν γνωρίζω τίποτα.
Ερώτησις: Έχεις άλλο τι να προσθέσης και γράμματα γνωρίζεις;

Απάντησις: Δεν έχω άλλο τι να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω.
Η παρούσα κατάθεσις αναγνωσθείσα υπό του Γραμματέως Ιερέως Ε.Κ. ενώπιον της Μάρτυρος υπογράφεται ως έπεται.