Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δέκατος πέμπτος μάρτυρας κατηγορίας


Δια τον μάρτυρα αρχιμ. Χ. Π. τις καταθέσεις του οποίου δημοσιεύω κατωτέρω, αναφέρω τα εξής:
Όταν πήρα εις χείρας μου την κατάθεσή του από τον ανακριτή ιερέα π. Β.Θ. και την διάβασα, αμέσως κατέθεσα ενώπιον του κ. εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση εις βάρος του, δι` όσα κατέθεσε μετά γνώσεως και βεβαιότητος ψευδή και συκοφαντικά εναντίον μου. Δια το λόγο αυτό κατέθεσα έφεση προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.  Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήτο να απαλλαχθεί δια  του υπ` αριθ. 5001/2001 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς και με το υπ` αριθ. 260/2003 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Παραδόξως δεν στράφηκε εναντίον μου.

Όταν εξεδόθη η απόφαση και την παρέλαβε ο μάρτυς Χ.Π., ευρισκόμενος εν πλήρη ευθυμία ότι θα με συντρίψει, κρατώντας την απόφαση ανά χείρας, παρουσία του μητροπολίτου Κων/νου, του Αρχιερατικού επιτρόπου π. Γεωργίου Σουλιώτη, του γραμματέως της μητροπόλεως π. Δημητρίου Παπαγρηγορίου καθώς και της ανιψιάς του μητροπολίτου Α.Δ., επιδείκνυε την απόφαση μετ` ανατάσεως της χειρός αυτού, αναφωνώντας εις τον διάδρομο του δευτέρου ορόφου όπου βρίσκονται τα γραφεία της μητροπόλεως,  τα εξής λόγια: «καλέ, καλέ μας απάλλαξαν οι δικαστές, θα τον φάμε καλέ».
Υπενθυμίζω επίσης ότι, ο μητροπολίτης Κων/νος δια του υπ` αριθ. πρωτ. 450/4-11-1998 εγγράφου του ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών Τμήμα κρατικών αυτοκινήτων την κατ` εξαίρεση άδεια οδηγήσεως του μητροπολιτικού αυτοκινήτου υπ` αυτού (βλ. δημοσίευση της 21/1/2017 με ΘΕΜΑ: Ανεδαφική συμπεριφορά του μητροπολίτου Κων/νου έναντι των νόμων).

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο αποφάσισε την έγκριση της, οδηγήσεως του μητροπολιτικού αυτοκινήτου υπ` αυτού δι` ένα χρόνο μέχρι την 30/11/1999, αυτός συνέχιζε να οδηγεί το μητροπολιτικό αυτοκίνητο και μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσή μου, ανακριτές και μητροπολίτες πρόεδροι των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ήσαν σε πλήρη γνώση της παρανομίας αυτής την οποία και ανέχθηκαν μέχρι τέλους. Δια τα ανωτέρω, πληρέστερη αναφορά γίνεται εις την δημοσίευση της 24/1/2017 με ΘΕΜΑ: Η παράβασις και η παρακοή των νόμων υπό του μητροπολίτου δεν έλαβε ένδεικον μισθαποδοσίαν.
Δια την σοβαροτάτη και ενορχηστρωμένη κατηγορία υπό του μάρτυρος ότι συντάκτης και διανομέας εις τους Ιερούς Ναούς της μητροπόλεως του ανωνύμου λιβελογραφήματος εις βάρος του μητροπολίτου είμαι εγώ. Πληρέστερη αναφορά επί του θέματος γίνεται υπ` εμού εις την δημοσίευσιν της 15/3/2016 με ΘΕΜΑ: Εμπαθειών και δολοπλοκιών συνέχεια.

Επίσης ο μάρτυς καταθέτει εις τον ανακριτή της μητροπόλεως ιερέα Β.Θ., ένα άλλο στοιχείο που δεν είχε αναφερθεί από άλλον μάρτυρα ότι  εγώ, κατηγορούσα κάποιους ιερείς της μητροπόλεως ως χαρτοπαίκτες και είχαν στη Σύνοδο φακέλους δια το λόγο της χαρτοπαιξίας. Ουδέποτε εξεστόμισα τέτοια κατηγορία δια κληρικούς της μητροπόλεως, διότι δεν είχα επ` αυτού του θέματος ουδεμία πληροφορία και αποδεικτικά στοιχεία. Όταν διάβασα την κατάθεσή του, απορώντας ερώτησα τον τότε λογιστή της μητροπόλεως μακαριστό Κυριαζή, καθώς και τον τότε αρχιερατικό μακαριστό π. Γεννάδιο Μουχταράκη αν είναι αληθινή αυτή η κατηγορία και ποιος είναι ο κληρικός αυτός δια τον οποίον αναφέρεται ο μάρτυς. Μου απεκάλυψαν το όνομα του κληρικού προϊσταμένου Ιερού Ναού της μητροπόλεως, άμεσα εμπλεκομένου εις την υπόθεσή μου από το έτος 1998. Ο μάρτυς Χ.Π., λόγω αφελείας και απερισκεψίας κατέθεσε το πραγματικό γεγονός το οποίο δεν αξιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής μου περιπέτειας. Το πραγματικό αυτό γεγονός ο μάρτυς κατηγορίας Χ.Π, το αποσιωπά εις το απολογητικό του υπόμνημα καθώς και εις τον ανακριτή της Ι. Συνόδου κ. Γ.Π. .             
Δια την ψευδέστατη κατηγορία ότι βρήκε το μητροπολιτικό αυτοκίνητο σε πολύ αθλία κατάσταση και ότι η μητρόπολη χρειάστηκε να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, του απαντώ ότι: δεν παρέλαβε το μητροπολιτικό αυτοκίνητο από εμέ τον κατηγορούμενο διότι από το έτος 1997 και τον μήνα Δεκέμβριο δεν το οδηγούσα εγώ. Το οδηγούσε ο γραμματέας της μητροπόλεως π. Δημήτριος Παπαγρηγορίου και ο υιός του από τους οποίους το παρέλαβε.

Δια την κατηγορία της υπ` εμού συγκρούσεως του μητροπολιτικού αυτοκινήτου με άλλο όχημα (σχολικό). Πληρέστερη αναφορά κατατίθεται υπ` εμού εις την δημοσίευσιν της 19/3/2016 με ΘΕΜΑ: Απόλαυσις αντιφατικής συμπεριφοράς.
Τέλος αναφέρω ότι είναι ολέθριο δια τον συγκεκριμένο ιερέα να εκφράζεται απάνθρωπα, αντιεκκλησιαστικά, απολίτιστα και ανεπίτρεπτα προς την ιεροσύνη με τον τρόπο αυτό. Καταθέτω την συγκεκριμένη έκφρασή του εις βάρος μου: «αυτό το πλάσμα προσβάλει το ανθρώπινο είδος». Ο χαρακτηρισμός αυτός υπό του αρχιμανδρίτου Χ.Π. δια το πρόσωπόν μου καταδικάζεται απεριφράστως από την Αγία Γραφή και δυσανασχετεί απευθείας τον Θεόν. Παράλληλα  καταδικάζεται αυτεπάγγελτα και από τους ανθρωπίνους νόμους.

Η συνεργασία αυτών των δυο προσώπων εις βάρος μου, μητροπολίτης και αρχ. Χ.Π., φανερώνει ηθική κατάπτωση και απαξία της αρχιεροσύνης και της ιεροσύνης και το χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο.                            
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                            







Στοιχεία Μάρτυρος

Ονοματεπώνυμον: Αρχιμανδρίτης   Χ.  Π..
Επάγγελμα: Προϊστάμενος Ι. Ναού Αγίας Αναστασίας Περισσού.

Δ/νση κατοικίας: Ν. Φιλαδέλφεια.    Ετών  35
Ερώτησις: Διαβεβαιοίς εις την Ιερωσύνην σου να είπης την αλήθειαν και μόνον αυτήν;

Απάντησις: Ναι διαβεβαιώ.
Ερώτησις: Γνωρίζεις εάν ο Γρηγόριος Σταμούλης, κλητήρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλ/φείας επιδεικνύει ασάβειαν προς την Αγίαν ημών Εκκλησίαν και τους λειτουργούς Αυτής και εκτοξεύει διαφόρους κατηγορίας εναντίον αυτών και δη κατά του προϊσταμένου αυτού Μητροπολίτου κκ. Κωνσταντίνου;

Απάντησις: Βεβαίως, η συμπεριφορά του προς τον Δεσπότην και άλλους κληρικούς της Μητροπόλεως είναι ανάρμοστη και πολλές φορές έχω τύχει μάρτυρας επεισοδίων μέσα στη Μητρόπολη που βρύζει τον Δεσπότη τους εργαζομένους στα Γραφεία κληρικούς με λέξεις, «κλέφτες» «απατεώνες». Τον Δεσπότην δε τον ονομάζει «αυτός» και μια ημέρα στο Γραφείο του Λογιστού κ. Κυριαζή .................από τα χέρια και μου είπε αν νομίζει αυτός  ο Φαραντάτος ότι η Μητρόπολη είναι τσιφλίκη της μάννας του είναι γελασμένος και του απάντησα «Αυτιά να βγάλης». Θα τους τακτοποιήσω τους κλέφτες φωνάζει συνεχώς. Όλοι οι προϊστάμενοι είναι κλέφτες. Οι έγγαμοι κλέφτες και οι άγαμοι ανήθικοι. Οι προηγούμενοι προϊστάμενοι των Ναών που έβγαλε ο Δεσπότης έκαναν βουτιές στα παγκάρια, πολλοί δε από αυτούς ήταν μεγάλοι χαρτοπαίκτες και έχουν μεγάλους φακέλλους στη Σύνοδο για λόγους χαρτοπαιξίας.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι ψευδόρκησε κατά διαταχθείσαν ανάκρισιν κατά κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Απάντησις: Γνωρίζω ότι ήταν παρών στα γεγονότα που συνέβησαν 26ην Οκτωβρίου 1997 στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου παρόντων των Αρχιμανδριτών Πέτρου Μ. και Μ.Θ., οι οποίοι και οι τρείς άκουσαν τα λόγια τα οποία εκτόξευσε κατά του Μητροπολίτου κληρικός της Μητροπόλεως. Αν αυτά τα κατέθεσε η τα απέκρυψε δεν το γνωρίζω. Πάντως ήταν παρών.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι η στάση του και η συμπεριφορά του εντός των Γραφείων της Μητροπόλεως είναι ασεβείς και προκλητική, δεν συμμορφώνεται  προς τας εντολάς του προϊσταμένου του Μητροπολίτου, επιδεικνύει απιστίαν περί την υπηρεσίαν και έλλειψιν ήθους και ευπρεπείας εις την εν γένει συμπεριφοράν του ως υπάλληλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Απάντησις: Μάλλιστα η στάσις του και η συμπεριφορά του είναι απρεπής. Κάθεται εις την καρέκλα των Γραφείων της Γραμματείας ξαπλωμένος με τα πόδια ανοικτά αδιαφορώντας τελείως για το ποιος μπαίνει στο γραφείο η ποιος βγαίνει, έστω και αν αυτός είναι ο Μητροπολίτης ακόμη. Απαξιοί να καλημερίση και χαιρετίσει τους κληρικούς που μπαίνουν στη Μητρόπολη χωρίς να αλλάζει στάση και να καθήση πιο σεμνά δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμόν στους κληρικούς πράγμα που δείχνει ότι δεν σέβεται ούτε τους κληρικούς ούτε την Εκκλησίαν.
Πολλές φορές πηγαίνω στο Δεσπότη και τον βλέπω συγχισμένο διότι του αναθέτει κάποια εντολή και δεν την εκτελεί, αναγκάζοντας τον Μητροπολίτην να παρακαλεί διαφόρους κληρικούς της Μητροπόλεως να εκτελέσουν αυτές τις εντολές. Όταν κληρικός της Μητροπόλεως του συνέστησε να μην εκμεταλλεύεται την καλωσύνη του Δεσπότη και να ζητήση συγνώμην γι` αυτά που κατά καιρούς έπραξε και είπε για το Σεβασμιώτατον, απήντησε «Γιατί να του ζητήσω συγνώμην, υπάλληλος κι αυτός υπάλληλος κι εγώ».

Ερώτησις: Ότι επετέθη με ασέβειαν και απειλητικά κατά του Γενικού Αρχ/κού Επιτρόπου, τον προσφωνεί «Ρε Σουλιώτη» και τον απειλεί ότι θα του δείξη με έλεγχον από ορκωτούς λογιστάς για την διαχείρησιν του ως Διευθυντού των εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων κλπ..
Απάντησις: Δεν είμουν παρών σ` ένα τέτοιο επεισόδιο. Μια ημέρα όμως που πήγα στη Μητρόπολη είδα όλους να είναι συγχισμένοι και πληροφορήθηκα από άλλους κληρικούς που ήσαν παρόντες ότι πράγματι  συνέβη αυτό. Επανειλημένος τον έχω ακούσει να λέει ότι ο «Σουλιώτης» καταχράται τα οικονομικά της Μητροπόλεως και τον Ιδρυμάτων και το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής και θα τους τακτοποιήσω όλους.

Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι εγκατέλειψε αυθαιρέτως τη θέση του ως κλητήρος έξωθι των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, απουσιάζει  αυθαίρετα από την υπηρεσίαν, καθυστερεί κατά την προσέλευσίν του εις αυτήν, αναχωρεί πρώτος και γενικά εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του;
Απάντησις: Κατ` εντολήν του Σεβασμιωτάτου, εις τον προθάλαμον των Γραφείων της Μητροπόλεως, ετοποθετήθη ειδικό Γραφείο για να κάθεται ο κλητήρας, όπως συμβαίνει σ` όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες. Ο κλητήρας Γρηγόριος Σταμούλης που στην αρχή, χωρίς καμμία διαμαρτυρίαν συνεμμορφώθη, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, εγκατέλειψε την θέσιν αυτήν χωρίς να ρωτήση κανένα και πήγαινε και εκάθητο πότε στο Γραφείο του Λογιστού και πότε στο Γραφείο της Γραμματείας.

Γνωρίζω με συγκεκριμένα γεγονότα ότι εγκαταλείπει την ...... του χωρίς άδεια για προσωπικές του δουλειές. Μια ημέρα που ευρισκόμουν στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου άνοιξε την πόρτα, έβαλε το κεφάλι του μέσα και λέει. Πάω στο Δικηγόρο. Ο Σεβασμιώτατος του είπε ότι είναι ώρα εργασίας και δεν μπορεί να φύγη, όταν τελειώσει το ωράριο μπορείς να πας να τακτοποιήσεις τις προσωπικές σου δουλειές. Αυτός απάντησε «εγώ φεύγω» και εξηφανίσθη. Επίσης έχει απουσιάσει καθώς γνωρίζω από την υπηρεσία του χωρίς άδεια κανενός και προσεκόμισε για να δικαιολογηθή βεβαίωσιν από οδοντίατρον. Επίσης γνωρίζω ότι ακριβώς στις 1 μμ. αποχωρεί χωρίς να χαιρετήση κανένα καίτοι υπάρχουν εργασίες δι` άμεσον διεκπεραίωσιν, ενώ ο Μητροπολίτης και οι άλλοι υπάλληλοι της Μητροπόλεως φεύγουν στις 2 μμ. η και αργότερα. Γενικά καθώς βλέπω την εν γένει συμπεριφοράν του έχω σχηματίσει την γνώμην ότι εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του και με απροθυμία.
Γνωρίζω, ως οδηγός του μητροπολίτου εγώ, μετά την εγκατάλειψιν της θέσεως του οδηγού από τον Γρηγόριο Σταμούλη ότι το αυτοκίνητο ήταν σε αθλία κατάστασιν τελείως παραμελημένο και κατεστραμένο και χρειάστηκε για να μπορεί να κινείται γενικά επισκευή δια την οποίαν η Ιερά Μητρόπολις επιβαρύνθη ένα μεγάλο ποσόν και αυτό οφείλετο εις την αμέλειαν του Γρηγορίου Σταμούλη ως οδηγού για την καλήν συντήρησιν του Αυτοκινήτου.

Ερώτησις: Έχεις άλλο τι να προσθέσης και γράμματα γνωρίζεις;
Απάντησις: Γνωρίζω ότι και στον Μακαριστό γέροντά μας Μητροπολίτην Τιμόθεον είχε δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα, εκμεταλευόμενος την πατρικήν του αγάπη και καλωσύνη του. Πολλές φορές μου είχε πη ο Μακαριστός ότι αυτός ο άνθρωπος θα με σκάση» και γιατί όσους ευεργετώ μου φέρονται με αχαριστείαν και αγνωμοσύνην.

Γνωρίζω ότι ο νυν Μητροπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος κάποια ημέρα φεύγοντας από ένα Ναόν έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο και κάποιον κληρικόν άλλον, που δεν συμπαθούσε ο κύριος Σταμούλης, τότε ο Σταμούλης σταμάτησε το αυτοκίνητο στην οδόν Αχαρνών, κατέβηκε εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο και τον Δεσπότη και έφυγε. Επίσης οι οδηγοί των διαφόρων Μητροπολιτών μου έλεγαν πως ο Μητροπολίτης Κων/νος κατά πάντα άμεμπτος και άξιος διατηρεί ως οδηγό ένα τέτοιο πρόσωπο φαιδρό και ανυπόληπτον συμπεριφοράν. Συγκεκριμένα ο οδηγός του Μητροπολίτου Ν. Σ. κ. Τ. μου είπε πως όταν πήγαινε το Δεσπότη στη Σύνοδο ο Γρηγόριος Σταμούλης τους έλεγε: «Είμαι πολύ κουρασμένος διότι απόψε είχα στο κρεβάτι μου δυο τρείς γυναίκες και είμαι πτώμα» μη σεβόμενος την ηλικίαν τους και τα άσπρα τους μαλλιά. Επίσης ο οδηγός του Αρχιεπισκόπου, ο κύριος Χ. επαναληλειμένος του είχε κάνει παρατηρήσεις για τη συμπεριφορά του γενικά. Επίσης ευρέως κυκλοφορεί σε όλην την Αθήνα η γνώμη ότι αυτός είναι ο συντάκτης και αποστολέας του ανωνύμου λιβέλου, που κυκλοφόρησε στις Εκκλησίας της Μητροπόλεώς μας με κατηγορίες εναντίον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, των υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως κληρικών και λαϊκών και διαφόρων άλλων κληρικών της Μητροπόλεως. Το ότι αληθεύει αυτό, συμπεραίνεται εκ του ότι τα αναφερόμενα εις το λιβελογράφημα τα είχε πρίν κυκλοφορήσει ταύτα, εκτοξεύει ενώπιον πολλών και μάλλιστα με τη φράση «περιμένετε και θα δήτε τι θα πάθετε.
Γνωρίζω επίσης ότι προ ετών είχε κάνει άσεμνες χειρονομίες εις τον Αρχ/δρίτην και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως πατέρα Π. Ρ., από τον οποίον έφαγε ένα γέρο χαστούκι. Αυτό συνέβη στο Άγιο Βήμα του Ι. Ναού Αγίας Αναστασίας κατά την διάρκεια Ιεροτελεστίας. Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκε ο Μακαριστός Τιμόθεος και του απαγόρευσε έκτοτε την είσοδόν του εις το Ιερόν Βήμα των Ναών. Γνωρίζω επίσης ότι και σε πολλούς άλλους Ιερείς-δήθεν χάριν αστειότητος – είχε κάμει παρόμοιες χειρονομίες και οι οποίοι τον επέπληξαν δρυμύτατα. Αυτά και μόνον τα γεγονότα αποδεικνύουν το ήθος και το ποιόν του ανθρώπου αυτού.

Κατά την γνώμην μου το πλάσμα αυτό προσβάλλει το ανθρώπινον είδος, καθ` ότι καίτοι ευεργετηθείς ακόμη και υλικά πλουσιοπάροχα από τον Μητροπολίτην κ. Κωνσταντίνον επιδεικνύει τοιαύτην αχαριστίαν και αγνωμοσύνην προς το πρόσωπόν του και τους συνεργάτας του. Γράμματα γνωρίζω.
Η παρούσα κατάθεσις αναγνωσθείσα από τον Γραμματέα Ιερέα Ε. Κ. ενώπιον του μάρτυρος. Υπογράφεται ως έπεται.