Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δέκατος τέταρτος μάρτυρας κατηγορίας.


Δημοσιεύω τις καταθέσεις του λογιστή της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας μακαριστού Κυριαζή Κυριαζή, δια τον οποίο αναφέρω τα κάτωθι:

Ήτο ανιψιός εκ της γυναικός του κ. Καίτης του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού ΤΙΜΟΘΕΟΥ. Τον μακαριστό Κυριαζή, ο μητροπολίτης κυρός ΤΙΜΟΘΕΟΣ μετάθεσε μαζί του από την Κομοτηνή το έτος 1974 στη νεοσύστατη μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τον διατήρησε στη θέση του λογιστού.    

Στον μακαριστό Κυριαζή απευθυνόταν πάντοτε ο Μητροπολίτης κυρός ΤΙΜΟΘΕΟΣ δι` όλα τα υπό ανέγερσιν φιλανθρωπικά ιδρύματα της νεοσυστάτου Μητροπόλεως. Ήτο ο άνθρωπος ο οποίος σε καθημερινή βάση ασχολείτο με την ανέγερσιν του μητροπολιτικού μεγάρου εις την Λ. Ηρακλείου 340 εις την Ν. Ιωνίαν Αττικής.

Το άσβεστο ενδιαφέρον του για την ανάδειξη των έργων της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίον επήγαζε εκ του χαρακτήρος του και την ανάληψη του λογιστικού γραφείου της μητροπόλεως μαζί με τον μακαριστό αρχ. Γεννάδιο συνέβαλε εις την δημιουργία των κάτωθι ιδρυμάτων: α) του γηροκομείου Νέας Ιωνίας ‘’Παναγία Ελεούσα’’, β) του ορφανοτροφείου θηλέων ‘’Αγία Φιλοθέη’’ εις την Καλογρέζαν, γ) του γηροκομείου ‘’Καλός Σαμαρείτης’’ εις την Ν. Φιλαδέλφειαν και δ) του ορφανοτροφείου αρρένων ‘’Αναστασιάδιον’’, το οποίον δεν επρόλαβε την ολοκλήρωσίν του, λόγω του θανάτου του μακαριστού μητροπολίτου κυρού ΤΙΜΟΘΕΟΥ. Σε αυτόν απευθυνόταν ο μακαριστός ΤΙΜΟΘΕΟΣ και αυτόν επίεζε δια την ταχεία ολοκλήρωση των έργων.

Ο μακαριστός Κυριαζής καθ` όλη την υπαλληλική του σταδιοδρομία ως λογιστού και εις την Κομοτηνή και εις την Ν. Ιωνίαν δεν απέκτησε προσωπική περιουσία, ούτε ολοκλήρωσε μέχρι το έτος 1999 το ημιτελές σπίτι του πεθερού του. Δεν αντικατέστησε το αυτοκίνητό του μάρκας ΦΟΡΤ από το έτος 1974 μέχρι και τον Νοέμβριο του 1999 που παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδοτήσεως. Στην πραγματικότητα ο μακαριστός Κυριαζής παραιτήθηκε διότι δεν άντεξε πλέον τον καταιγισμό εγγράφων και ψευδών συκοφαντιών εναντίον του υπό του μητροπολίτου Κων/νου Φαραντάτου και των συνεργατών του διότι δεν κατέθετε ψευδώς κατά την υπόδειξή των εναντίον μου.

Μια άλλη ίδια και απαράλλακτη περίπτωσις συνταξιοδοτήσεως είναι και του τότε Ιεροκήρυκος της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας διορισθέντος εκ της Ιεράς Συνόδου αρχ. Αθανασίου Π. ο οποίος παραιτήθηκε διότι ο μητροπολίτης σε συνεργασία με τους π. Γεώργιο Σουλιώτη και αρχ. Χ.Π., τον επίεζαν να καταθέσει εναντίον μου εις την πειθαρχική διαδικασία της διώξεώς μου. Αυτό μου το ομολόγησε ο ίδιος ο π. Αθανάσιος Π.. Του ζήτησα να καταθέσει ενόρκως τα όσα μου ανέφερε για την πίεση που δέχτηκε υπό των ανωτέρω εναντίον μου και αρνήθηκε. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει έγγραφη κατάθεσή του.      

Ο μακαριστός μητροπολίτης ΤΙΜΟΘΕΟΣ έλεγε δημοσίως ότι εάν δεν είχα τον Κυριαζή οι υπηρεσίες της μητροπόλεως θα ήσαν εις το ενοίκιον.

Ο μακαριστός Κυριαζής εναντιώθηκε με τις καταθέσεις του σε έναν πανίσχυρο τότε μητροπολίτη λόγω της σχέσης του με την μεγάλη κυρίας της Εκάλης και κατέθεσε όπως ακριβώς του υπαγόρευε η συνείδησίς του. Τίποτε δε φοβήθηκε, γιατί είχε στο νου του τα λόγια του Κυρίου «Μη φοβού αλλά λάλει και μη σιωπήσεις, διότι εγώ ειμί μετά σου». Ο μακαριστός Κυριαζής ήθελε να παραδώσει εις τα παιδιά του και εις τα εγγόνια του μια κοινωνία υγιή, με καλύτερη δικαιοσύνη και το αποδεικνύει με το παράδειγμά του. Δεν έσκυψε τον αυχένα του στον πανίσχυρο μητροπολίτη και προϊστάμενό του, δε φοβήθηκε τις έγγραφες και ψευδείς απειλές του προϊσταμένου του ότι δήθεν εγώ (τον κρατάω στο χέρι), δεν θέλησε να καταθέσει τα κακόβουλα και ανήθικα ψεύδη του μητροπολίτου Κων/νου εναντίον μου.

Μια άλλη αισχρότατη ενέργεια του μητροπολίτου Κων/νου εις βάρος του μακαριστού Κυριαζή με σκοπό να τον πληγώνει, ήτο το ότι του ανέθεσε να εισπράττει το ενοίκιο από τη διώροφη οικία του θείου του και μητροπολίτου ΤΙΜΟΘΕΟΥ εις το Καστρί. Την κατοικία του και ότι άλλο είχε ο μακαριστός ΤΙΜΟΘΕΟΣ με την ιδιόχειρη διαθήκη του τα άφησε εις την μητρόπολη Ν. Ιωνίας με τον εξής όρο: «να εκμισθούται δι` αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου τα δε εισπραττόμενα μισθώματα εξ αυτής να κατανέμονται αναλόγως των αναγκών των εις τα ευαγή εκκλησιαστικά Ιδρύματα της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Επ` ουδενί λόγο να χρησιμεύσει ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτου».           

Παραλλήλως με την ιδιότητα του λογιστή ήτο άριστος πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, εις τον οποίο Ναό ήτο προϊστάμενος ο τότε αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως αρχ. Γεννάδιος Μουχταράκης μετατεθέντες και οι δυο από την Κομοτηνή.

Ο μακαριστός Κυριαζής είχε σαν κριτήριο στις σχέσεις του την έννοια της αδελφοσύνης, της δικαιοσύνης και της πνευματικής συγγενείας. Ο μακαριστός Κυριαζής γνώριζε ότι ο μητροπολίτης θα ξεσπάσει επάνω του όλη την οργή του, διότι εναντιώθηκε στο θέλημά του και δεν πτοήθηκε. Θα ενθυμούμαι πάντοτε εις την ζωήν μου τον μακαριστό Κυριαζή Κυριαζή ως έναν πολύ καλόν Άνθρωπον.

Προς γνώσιν των ανωτέρω υπ` εμού λεχθέντων, παραθέτω αποσπάσματα από διάφορα έγγραφα σφραγισμένα και υπογεγραμμένα υπό των: α) μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Κων/νο, β) αρχιερατικού επιτρόπου π. Γεωργίου Σουλιώτη, γ) ανιψιάς του μητροπολίτου Α.Δ. και δ) αρχιμανδρίτου Χ.Π.. διότι ο λογιστής της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας μακαριστός Κυριαζής δεν κατέθετε εναντίον μου.               

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.  
 
Έγγραφο μητροπολίτου προς την Ιεράν Σύνοδον αρ. πρ. 278/28-4-1999. Δημοσιεύθηκε την 15/3/2016 με ΘΕΜΑ: Εμπαθειών και δολοπλοκιών συνέχεια   
Ο μάρτυς Κυριαζής Κυριαζής, υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως, ψευδομαρτυρεί ότι δεν γνωρίζει τίποτε, ενώ αι πλείσται εκ των κατηγοριών του κ. Σταμούλη ελέγοντο εντός του Γραφείου αυτού, ο δε κ. Σταμούλης έλεγε ευθαρσώς ότι ο «κ. Κυριαζής δεν τολμά να του κουνηθή διότι τον έχει στο χέρι». Φαίνεται λοιπόν, ότι ένεκα τούτου ο κ. Κυριαζής εψευδομαρτύρησε, ενώ ο ίδιος πολλάκις είχε παρατηρήσει τον κ. Σταμούλην ότι δεν φέρεται σωστά.
 Απολογητικό υπόμνημα μητροπολίτου Κων/νου φαραντάτου 18/10/1999 Δημοσιεύθηκε την 19/5/2017 με ΘΕΜΑ: Απολογητικό υπόμνημα μητροπολίτου πρώην Ν. Ιωνίας Κων/νου
11.- Τελευταίων άφησα τον μάρτυρα κατηγορίας Κυριαζή Κυριαζή, σημειωθήτω λογιστήν της Ι. Μητροπόλεως, εις το γραφείον του οποίου «ξημεροβραδιάζεται» ο μηνυτής, όστις και τον ενημερώνει σχετικώς. Ο μάρτυς ούτος ε κ   π ρ ο θ έ σ ε ω ς, μετ` επιμελείας δε, α π ο κ ρ ύ π τ ε ι  την πραγματικήν κατάστασιν, την οποίαν πραγματικήν κατάστασιν, ως προβάλλει από της καταθέσεως των μαρτύρων της πειθαρχικής διαδικασίας, γνωρίζει κάλλιον παντός ετέρου. Ο Κυριαζής Κυριαζής, ως μάρτυς κατηγορίας της παρούσης μηνύσεως, αλλά και της πειθαρχικής διαδικασίας, θεωρεί ότι οι πάντες είναι ανόητοι και θα δεχθούν ότι ούτος, ο παντεπόπτης υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως, δεν αντελήφθη την παράνομον και υβριστικήν συμπεριφοράν του μηνυτού επί μίαν δεκαετίαν, ούτε γνωρίζει ότι ο μηνυτής βομβαρδίζει τον Μητροπολίτην και τας Αρχάς δι` εξωδίκων και ούτε είδεν ποτέ δικαστικόν επιμελητήν, ούτε είδεν τον μηνυτήν με ηνεωγμένα τα σκέλη «καβάλα» εις τα γραφεία. O TEMPORAS O MORES.
.......κατ` αρνητικόν τρόπον ε π ιβ ε β α ι ο ύ ν η αδελφή του μηνυτού και ο ανεκδιήγητος μάρτυς Κυριαζής Κυριαζής.
 Απολογητικό υπόμνημα Γεωργίου Σουλιώτη 18/10/1999. Δημοσιεύθηκε την 23/5/2017 με ΘΕΜΑ: Δέκατος τρίτος μάρτυρας κατηγορίας.
β) Η επίκλησις της καταθέσεως Κυριαζή Κυριαζή δεν νομίζω να τον ευνοή, διότι ο μάρτυς ούτος, όστις γνωρίζει την εν παντί απαράδεκτον συμπεριφοράν του μηνυτού και έχει ακούσει τας μυρίας κατά Κληρικών ύβρεις και συκοφαντίας, εν τοις πράγμασι, α ρ ν ε ί τ α ι  να καταθέση και δηλοί ότι δεν γνωρίζει!!! ενώ ο μηνυτής ευρίσκεται υπό το άγρυπνον βλέμμα του Κυριαζή Κυριαζή. Η περίεργος κατάθεσις του μάρτυρος αυτού ευθέως δηλώ ότι δεν υπηρετεί την αλήθειαν και νομίζω τούτο αρκετόν δια την εκτίμησιν της μαρτυρίας αυτής.
 Απολογητικό υπόμνημα αρχ. Χ. Π. 18/10/1999
β) Ο μάρτυς Κυριαζής Κυριαζής, όστις τυγχάνη γνώστης της απαραδέκτου και παρανόμου συμπεριφοράς του μηνυτού, αποκρύπτει την πραγματικότητα και εις τας δύο καταθέσεις του. Ο Κυριαζής Κυριαζής είναι απορίας άξιον να θέλει να παρουσιάσει τον εαυτόν του ως τυφλών και κωφόν, ώστε να γίνει πιστευτός ότι δεν ήκουσε τίποτε και μάλιστα επί δεκαετίαν και πλέον, ενώ είναι νέος την ηλικίαν και εξωπλισμένος με οξυτάτην όρασιν και ακοήν. Τίποτε περισσότερον.
Ένορκη εξέταση μάρτυρος Α. Δ.,  22/10/1999. Δημοσιεύθηκε την 19/5/2017 με ΘΕΜΑ: Απολογητικό υπόμνημα μητροπολίτου πρώην Ν. Ιωνίας Κων/νου.
.....Ο μηνυτής έλεγε μπροστά στον Κυριαζή και Ν. Σ., ότι ο 6 κατηγορούμενος Φαραντάτος έφερνε την Μητρόπολη τσιφλίκι από την μάνα του’’. έλεγε για τον λογιστή ‘’κλέβει’’. Ο λογιστής τον συμβούλευε να πάει στον Μητροπολίτη να ζητήσει ‘’συγνώμη’’ και στο τέλος ο λογιστής δεν ήξερε τίποτα.
 



Στοιχεία μάρτυρος
Ονοματεπώνυμον:  Κυριαζής Κυριαζής

Επάγγελμα: Λογιστής Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλεδελφείας
Δ/νση κατοικίας: Περισσός   Ετών: 62

Ερώτησις: Διαβεβαιοίς Ορκίζεσαι επί του Ιερού Ευαγγελίου να είπης την αλήθειαν και μόνον αυτήν;
Απάντησις: Ναι ορκίζομαι.  Διαβεβαιώ

Ερώτησις: Γνωρίζεις εάν ο Γρηγόριος Σταμούλης, κλητήρας της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, επιδεικνύει ασέβειαν προς την Αγίαν ημών Εκκλησίαν και τους λειτουργούς Αυτής και εκτοξεύει διαφόρους κατηγορίας εναντίον αυτών και δη κατά του προϊσταμένου αυτού Μητροπολίτου κκ. Κωνσταντίνου;
Απάντησις: Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει διαμάχη με τον προϊστάμενον Μητροπολίτην εδώ και ένα χρόνο. Αιτία της διαμάχης είναι η μη οδήγηση του αυτοκινήτου από τον Γρηγόριον Σταμούλη το οποίον οδηγούσε πρότερον. Τους λόγους που δεν οδηγεί τώρα δεν γνωρίζω.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι ψευδόρκησε κατά διαταχθείσαν ανάκρισιν κατά κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως;

Απάντησις: Επ` αυτού δεν γνωρίζω τίποτα.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι η στάση του και η συμπεριφορά του εντός των Γραφείων της Μητροπόλεως είναι ασεβής και προκλητική;

Απάντησις: Δεν υπέπεσεν εις την αντίληψίν μου κάτι τέτοιο.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι απουσιάζει αυθαιρέτως από την υπηρεσίαν του, δεν εκτελεί τις εντολές και τις διαταγές του Σεβασμιωτάτου και γενικά εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά του;

Απάντησις: Δεν γνωρίζω όταν απουσιάζει δια ποίον λόγον απουσιάζει, που πηγαίνει και αν έχει πάρει άδειαν από την προϊσταμένην του Αρχήν.
Ερώτησις: Γνωρίζεις ότι επετέθη απειλητικά και με ασέβειαν κατά του Γεν. Αρχ/κού επιτρόπου, τον προσφωνεί «Ρε Σουλιώτη» και τον απειλεί ότι θα του δείξη με ορκωτούς λογιστές και έλεγχον της διαχείρησις των εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως κλπ. ως Διευθυντού αυτών.

Απάντησις: Δεν γνωρίζω και δεν έχω ακούσει από τον ίδιο το Γρηγόρη Σταμούλη τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς σχετικά με το πρόσωπον του Αρχ/κού ούτε απειλές.
Ερώτησις: Έχεις άλλο τι να προσθέσης και γράμματα γνωρίζεις;

Απάντησις: Δεν έχω άλλο τι να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω.
Η παρούσα κατάθεσις αναγνωσθείσα υπό του Γραμματέως Ιερέως Ε. Κ. ενώπιον του Μάρτυρος υπογράφεται ως έπεται.          




Απ.: Ο μηνυτής είναι γνωστός εξ εργασίας. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των καταθέσεων, και δεν μπορώ να πω, αν είναι αληθείς και συκοφαντικές για τον μηνυτή. Ο μηνυτής εργαζόταν ως οδηγός, επί ενάμιση χρόνο τώρα εργάζεται ως κλητήρας. Υπάρχει διαμάχη μεταξύ μηνυτή και του προϊσταμένου του μητροπολίτη έκτου κατ/νου και αιτία της διαμάχης είναι, η μη οδήγηση του μητροπολιτικού αυτ/του από τον μηνυτή, που οδηγούσε στο παρελθόν. Τους λόγους δεν γνωρίζω.