Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Απολογητικό υπόμνημα Μητροπολίτου πρώην Ν. Ιωνίας Κων/νου.


Εις το απολογητικό του υπόμνημα ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος χρησιμοποίησε ως μάρτυρες υπερασπίσεώς του πρόσωπα με κοινωνική επιφάνεια (Μητροπολίτες, Δικαστικό αντιπρόσωπο, προϊστάμενο της τοπικής Δ.Ο.Υ., επιχειρηματία κ.α.) Εν συνεχεία αναφέρετε κατ` επανάληψιν εις τον προκάτοχό του μητροπολίτη κυρό ΤΙΜΟΘΕΟ, ο οποίος με είχε επιλέξει για οδηγό του. Εάν έζη, ο μακαριστός και όντως Άγιος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρός Τιμόθεος Ματθαιάκης θα έφριττε δια τα εις βάρος μου τεκταινόμενα και όχι μόνον. «Οποία κατάπτωσις. Ούτε μια φορά δεν είχε συμβουλεύσει ο κ. Κων/νος ως πρωτοσύγκελος τον μακαριστό μητροπολίτη ΤΙΜΟΘΕΟ να με απολύσει από την εργασία μου ως ασεβή προς την Εκκλησίαν και τους λειτουργούς Αυτής. Ουδέποτε ο κ. Κων/νος με είχε αναφέρει είτε εγγράφως είτε προφορικώς στον μακαριστό μητροπολίτη ΤΙΜΟΘΕΟ για οποιοδήποτε περιστατικό. Αντιθέτως στις εκθέσεις του για την υπαλληλική μου συμπεριφορά με βαθμολογεί σε όλες με άριστα (βλ. δημοσίευση 3/1/2017 με ΘΕΜΑ: Αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά). 
Πληρέστατη αναφορά κάνει ο μητροπολίτης Κων/νος εις τις αποφάσεις των Μητροπολιτικών Συμβουλίων και εις την ιδιότητα των προσώπων που συμμετείχαν στα συμβούλια στις συνεδριάσεις των οποίων ουδέποτε κλήθηκα να παραστώ. Ιδιαιτέρως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα του Μ.Σ. όπως του δικαστικού αντιπροσώπου και του διευθυντού της τοπικής Δ.Ο.Υ.  Ν. Ιωνίας (βλ. αναρτήσεις): α) πρώτο Μ.Σ. 3/4/2016 με ΘΕΜΑ: Έκνομη συμπεριφορά μελών Μητροπολιτικού Συμβουλίου, β) δεύτερο Μ.Σ. 11/4/2016 με ΘΕΜΑ: Έκνομη συμπεριφορά μελών Μητροπολιτικού Συμβουλίου, γ) τρίτο Μ.Σ. 19/4/2016 με ΘΕΜΑ: Έκνομη συμπεριφορά μελών Μητροπολιτικού Συμβουλίου, δ) τέταρτο Μ. Σ. 1/5/2016 με ΘΕΜΑ: Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης, ε) πέμπτο Μ. Σ. 4/5/2016 με ΘΕΜΑ: Κύριε φύλαξόν με από συκοφαντίας ανθρώπων και φυλάξω τας εντολάς σου και στ) Έκτο Μ. Σ. 24/5/2016 με ΘΕΜΑ: Κύριε λύτρωσέ με από συκοφαντίας ανθρώπων και φυλάξω τας εντολάς σου).

Ο μητροπολίτης Κων/νος αναφέρει εις το απολογητικό του υπόμνημα ότι ελήφθησαν από τον ανακριτή π. Β. Θ. 19 μαρτυρικές καταθέσεις κατηγορίας. Το αληθές είναι ότι ο ανακριτής μου παρέδωσε 17 καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας όπως αναφέρει εις το Πόρισμά του. Γνωρίζω επίσης ότι ο ανακριτής π. Β.Θ. μου απέκρυψε μια κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας την οποία δεν μου παρέδωσε. Επανειλημμένως ζήτησα εξωδίκως και από τον ίδιο τον ανακριτή και από την Ιερά Σύνοδο την κατάθεση του 18ου μάρτυρα κατηγορίας και δεν μου την παρέδωσαν. Ο λόγος είναι ότι ο μάρτυρας αυτός (18ος) γύρισε μπούμερανκ δια τον μητροπολίτη διότι προφανώς κατέθεσε υπέρ εμού.
Παρ` ότι ο λογιστής της μητροπόλεως κ. Κυριαζής χρησιμοποιήθηκε από τον μητροπολίτη ως μάρτυρας κατηγορίας, στη συνέχεια επειδή δεν επιβεβαίωνε το εις βάρος μου κατηγορητήριο ο μητροπολίτης στράφηκε εναντίον του χρησιμοποιώντας εις το απολογητικό του υπόμνημα βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του.

Ο ανωτέρω μάρτυς, αλλά και ο π. Γεννάδιος Μουχταράκης (βλ. δημοσίευση της 13/5/2015 με ΘΕΜΑ: Δέκατος μάρτυρας κατηγορίας) και ο π. Λ.Σ. (βλ. δημοσίευση της 16/5/2017 με ΘΕΜΑ: Ενδέκατος μάρτυρας κατηγορίας), δεν πτοήθηκαν από τις έγγραφες απειλές του μητροπολίτου κατά του λογιστού, ούτε εις την επακολουθήσασα προγραμματισμένη και σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον μητροπολίτη παραπομπή μου στο Τριμελές υπηρεσιακό Συμβούλιο της Ιεράς Συνόδου και δεν διαφοροποιήθηκαν εις τας καταθέσεις των.  
Εκτός των μαρτύρων π. Γενναδίου Μουχταράκη Γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, του γραφέως π. Λ. Σ. και του λογιστού Κυριαζή Κυριαζή, ουδείς άλλος εκ των μαρτύρων εγνώριζε τον χαρακτήρα μου. Οι τρείς ανωτέρω όχι μόνον δεν με κατηγορούν, αντιθέτως καταρρίπτουν το εις βάρος μου κατηγορητήριο.            

 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. 

















Δια τον ανωτέρω μάρτυρα Δ.Κ., νυν μητροπολίτου περιοχής Θράκης ζητούσα και ζητώ να καταθέσει ένα μόνον έγγραφο εις βάρος μου του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κυρού ΤΙΜΟΘΕΟΥ εις την Ιεράν Σύνοδον τον οποίο επικαλείται. Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει στον πειθαρχικό μου φάκελο.  



Δια τον ανωτέρω αποθανόντα μάρτυρα μητροπολίτη Ν. Σ., Α. Τ., αναφέρω ότι: κατά το διάστημα που ήμουν ο εκλεκτός του μητροπολίτου Κων/νου, ο ίδιος ο κ. Κων/νος μου είχε εκμυστηρευτεί ότι ο μητροπολίτης Ν.Σ. είναι εκείνος που είχε δώσει πληροφορίες στην ΚΥΠ στην Κομοτηνή εις βάρος του και εξαιτίας αυτού η ΚΥΠ δεν ενέκρινε την εκλογή του ως μητροπολίτου.   


 
Δια των ανωτέρω μάρτυρα βλέπε δημοσίευση της 13/6/2016 με ΘΕΜΑ: Υπερασπιστής του μητροπολίτου ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ.. 




Δια των ανωτέρω μάρτυρα αναφέρω ότι, τον γνωρίζω από το έτος 1986, είναι επιχειρηματίας και ήτο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας από το έτος 2002, χωρίς να εκλεγεί.


 
Δια τον ανωτέρω μάρτυρα βλέπε εις την δημοσίευση της 4/2/2017 με ΘΕΜΑ: Δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας. 





Δια την ανωτέρω μάρτυρα αναφέρω ότι είναι η ανιψιά του μητροπολίτου Κων/νου. Από την ημέρα της εκλογής του την είχε προσλάβει ως υπάλληλο των γραφείων και στη συνέχεια την μονιμοποίησε με το ΦΕΚ 226/19-9-2000  

 
 
Ο ανωτέρω μάρτυρας ήτο μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Ιωνίας από τον οποίο Ναό απέσπασε ο μητροπολίτης Κων/νος κατά παράβαση της σχετικής διαθήκης το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής εις το ισόγειο του μητροπολιτικού μεγάρου και του καταστήματος. Τα έσοδα από το κυτίο της Αγίας Παρασκευής τα εισέπραττε η μητρόπολη και όχι ο Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης όπως γινόταν εξ αρχής (βλ. δημοσίευση 19/2/2017 ΘΕΜΑ: Έβδομος μάρτυρας κατηγορίας).
Καταθέτει επίσης ότι η συμπεριφορά μου εις τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου δεν είναι ανθρώπινη. Πως έβγαλε αυτό το συμπέρασμα τι στιγμή κατά την οποία ουδείς εκ των μελών του Μ.Σ. με εγνώριζε και ουδέποτε με εκάλεσαν στις συνεδριάσεις του Μ.Σ. να απολογηθώ.