Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Δυστυχώς ....ατυχήσαμεν!


Η αδιαλλαξία, ο επάρατος εγωισμός και το καλογερίστικο πείσμα όπως ο ίδιος έλεγε ‘’ο Θεός να σε φιλάει από το καλογερίστικο πείσμα’’, του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Κων/νου Φαραντάτου έφεραν στα όριά τους κληρικούς και λαϊκούς που είχαν διπλή την ατυχία να έχουν διάφορα προβλήματα δια τα οποία έπρεπε να δώσει την λύσην ο μητροπολίτης Κων/νος.

Όχι μόνον λύση δεν έδωσε σε καμία απολύτως υπόθεση, αλλά περιέπλεξε επικίνδυνα τα πράγματα εμπλέκοντας δικηγόρους και δικαστήρια. Η κατάστασις αυτή ήτο πρωτόγνωρη δια την μητρόπολη Ν. Ιωνίας, αναπολώντας όλοι εμείς που είχαμε αυτού του είδους τις εμπλοκές, τις καλές ημέρες του μητροπολίτου ΤΙΜΟΘΕΟΥ. Εις όσον γνωρίζω ο μητροπολίτης Κων/νος δεν συνδιαλέγει με συμπάθεια σε καμία των περιπτώσεων, ώστε να δώσει την προσδοκώμενη λύση αντί να συρόμεθα στα δικαστήρια δαπανώντας τεράστια χρηματικά ποσά.

Μια τέτοια περίπτωση οικογενειακής υποθέσεως είναι και η υπόθεση ενός ατυχούς γονέως εις τον οποίο ο μητροπολίτης Κων/νος του συνέστησε εντός του γραφείου του όπου είχε μεταβεί ο γονεύς δια να ενημερώσει τον μητροπολίτη δια την οικογενειακή του υπόθεση, να μεταβεί μαζί με τη σύζυγό του εις τον χασάπη που ευρίσκονταν κοντά εις τα γραφεία της μητροπόλεως (λόγο σεισμού είχαν μεταφερθεί εις το ΚΙΟΚΜΕΝΙΔΕΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ) δια να τους ‘’κόψει και των δυο ο χασάπης τη γλώσσα από τι σύριζα’’ όπως επί λέξει του είπε. Ο μητροπολίτης αντιμετώπισε τον γονέα εβδομήκοντα ετών μιας μονάκριβης κόρης νυμφευμένης με κληρικό της μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, ως εχθρό. Του συνέστησε άκουσον – άκουσον να πάνε εις τον χασάπη για να τους κόψει τη γλώσσα εγκαταλείποντας τους γονείς εις το έλεος του ΘΕΟΥ και στο πρόβλημά τους.  

Η υπόθεσις έφτασε εις τα δικαστήρια όπου έσπευσε ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Κων/νος εις το κατωτέρω δημοσιευόμενο απολογητικό του υπόμνημα με τίτλο Γραπτές Εξηγήσεις 28/1/2009, εις το Ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας αποκαλυπτικό το τι συνέβαινε τότε με τα ανώνυμα έντυπα που κυκλοφορούσαν σωρηδόν στην μητροπολιτική περιφέρεια και επί ποίοv ζητημάτων έθιγαν τον μητροπολίτη Κων/νο. Το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του μητροπολίτη και των γονέων ήτο η συμβιβαστική λύση εκατέρωθεν.      

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.