Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Διορισμοί συμφερόντων δι` αρχιεπισκοπικής ανοχής

Το έτος 1984 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας βάσει νόμου παραχωρήθηκαν δυο (2) θέσεις λαϊκών υπαλλήλων. Την μια κατέλαβε ο τότε λογιστής κ. Κυριαζής Κ......, την δεύτερη θέση του οδηγού του μητροπολιτικού αυτοκινήτου κατέλαβα εγώ, ο Γρηγόριος Σταμούλης.
Το έτος 2007 πληροφορηθείς από κληρικό της εν λόγω μητροπόλεως (λόγω του ότι οι κληρικοί βρίσκονται στο στόχαστρο των μητροπολιτών δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του), ότι ο μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος διόρισε την ανιψιά του Αναστασία Δόριζα, σε μόνιμη θέση Κλάδου ΔΕ1 Γραμματειακού, σύμφωνα με το ΦΕΚ 226/19-9-2000. Επίσης στην θέση του εξαναγκασμού αποχωρήσαντος και συνταξιοδοτηθέντος λογιστού κ. Κυριαζή, ο κ. Φαραντάτος διόρισε τον νεαρό κ. Γρηγόριο Καφίρη ΦΕΚ 179/25-7-2003, ο οποίος δεν φημίζεται για τις καλές του γνώσεις επί των λογιστικών. Τρομοκρατηθείς εκ της πληροφορίας ταύτης, απηύθυνα επιστολή γι αυτούς τους διορισμούς στην εκκλησιαστική διοίκηση του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, δεδομένου του γεγονότος ότι οι θέσεις των λαϊκών υπαλλήλων στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας εμφανίζονταν τρείς (3).
Επίσης στην ίδια επιστολή υπενθύμιζα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ακυρώσει την οριστική μου απόλυση από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας. Συνεπώς δεν είχα απολέσει την εργασία μου. Για την παρέμβαση της εκκλησιαστικής διοικήσεως του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου η διοίκηση της Εκκλησίας να εφαρμόσει την 1557/2005 απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ, στην κυριολεξία εκλιπαρούσα. Το υπουργείο απαντούσε ακολουθώντας την πεπατημένη, δηλαδή έδιδε την ίδια απάντηση. Αρμόδιο είναι το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας. Τι κρίμα. Να υπογράφουν τα έγγραφα αυτά τόσο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του υπουργείου και να μην δίδουν λύση;   
Το υπουργείο Παιδείας με το κατωτέρω αναρτώμενο έγγραφό του απευθυνόμενο στο πρόσωπό μου, έβαλε τα πράγματα, ως προς το ένα σκέλος στη θέση τους. Δηλαδή με ενημέρωσε ότι στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας οι θέσεις των λαϊκών υπαλλήλων είχαν γίνει τρείς.   

Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’,
το ερώτημα που σας απευθύνω είναι σαφές. Γιατί ανεχθήκατε μια τέτοια αδικία εις βάρος μου; Η ανοχή σας είναι προσβλητική και θίγει τους χριστιανούς. Ο κ. Φαραντάτος διόρισε την ανιψιά του στο ελληνικό δημόσιο τι στιγμή κατά την οποία εγώ εξόδευα πολλά εκατομμύρια δραχμές στα εκκλησιαστικά και πολιτικά δικαστήρια και εσείς δεν με δεχόσασταν στην εργασία μου. Το Τριμελές υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας επικύρωσε τον διορισμό της ανιψιάς του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου τι στιγμή κατά την οποία η υπόθεσίς μου επροηγείτο και ήτο μονίμως σε εκκρεμότητα. Γνωρίζεται πολύ καλά ότι η εκδίκηση και η κακία δεν είναι γνωρίσματα ενός επισκόπου. Τέλος από όλη αυτή τη διαδικασία των διοικούντων την ελλαδική Εκκλησία αλλά και την περιρρέουσα κατάσταση, αναφέρω τα λόγια της αποκαλύψεως, έρχου, Κύριε Ιησού.                          
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
ΥΓ.
Η εκκλησιαστική διοίκηση του υπουργείου Παιδείας κοινοποίησε την επιστολή μου στην Ιερά Σύνοδο. Η Ιερά Σύνοδος δεν κατεδέχθει να απαντήσει.