Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

28 Μαΐου 2015
            Αρχή ανακοινώσεων
            Παρήλθον 16 χρόνια βασάνου και ταπεινώσεων. 16 χρόνια πολέμου εναντίον ενός απλού εργαζομένου από υψηλόβαθμους ρασοφόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δια του παρόντος ιστολογίου, θέλω να διαδώσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια των διωγμών μου και να μάθουν οι χριστιανοί ότι πολλές φορές τα λόγια μερικών ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση και διάσταση με τις πράξεις των.
            Ο χώρος που θα ασχοληθώ λόγω του προτέρου επαγγέλματός μου, είναι ο εκκλησιαστικός, μέσα εις τον οποίο απεδέχθη υποκρισία, αλαζονεία, συμβιβασμός με τους ισχυρούς εναντίον αδυνάτων. Συμπεριφορά η οποία ξεφεύγει σκόπιμα μεταξύ θεωρίας και πράξεως.
            Τι τραγικό!!! Να ομιλούν περί δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και να διαπιστώνεις τα αντίθετα μετά μανίας. Ζήτησα τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να μη χάσω τη δουλειά μου. Ποτέ δεν με υπολόγισαν οι μεγαλόσχημοι άνθρωποι του Θεού διότι με θεωρούν κατώτερό τους. Αδυνατώ να ομιλώ ψευδοπατερικά όπως αυτοί, διαβεβαιώνοντας στο όνομα του Θεού μόνον δια των χειλέων όπως ακριβώς οι υποκριταί γραμματείς και φαρισαίοι.            
            Εμείς οι απλοί χριστιανοί γνωρίζουμε ότι χριστιανός είναι εκείνος που σέβεται όσους βγάζουν με κόπο και μόχθο το ψωμί τους και αγαπάει την αλήθεια, είναι έντιμος και δεν ανέχεται βρωμιά, τη ρουφιανιά, και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Δεν κοιτάει να γλυτώσει αυτός και να πονέσουν η να πεινάσουν άλλοι.
            Οι κατ` αυτόν τον τρόπον ενεργούντες, άνθρωποι της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο ανώτατος κλήρος πλην εξαιρέσεων, από την περιπέτειά μου διακρίνω, ότι δεν εμπνέονται από τις ευαγγελικές και Πατερικές αξίες. Αντιθέτως διακρίνω ότι εξυπηρετούν τα πάθη τους και τα συμφέροντά τους και με τον τρόπο αυτό φανερώνουν ότι το «εμπόρευμα» της Εκκλησίας εξυπηρετεί τα έργα του σκότους. «Γνώσεσθαι την αλήθειαν»!!!!                                                           
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.