Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Παλινωδίες ορθοδόξων αρχιερέων


Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος που δεν είναι απαραίτητο να δηλώνει ορθόδοξος χριστιανός, κατανοεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση εις την οποία είχα και έχω περιέλθει από τον ανελέητο διωγμό μου εκ μέρους δυστυχώς ορθοδόξων αρχιερέων επί μιαν 15ετίαν και πλέον. Με τα ¾ του μισθού που ελάμβανα από το ελληνικό δημόσιο έπρεπε εκτός από την διαβίωσή μου να σπαταλώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών στα δικαστικά έξοδα. Για να αντιμετωπίσω τα δυσβάσταχτα έξοδα αναγκάστηκα να ζητήσω αρχής γενομένης το έτος 2002 την άδεια από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας, ώστε να εργαστώ σε ιδιωτική επιχείρηση ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου. Το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο με προέδρους μητροπολίτες συνεδρίασε για το θέμα αυτό τέσσερις φορές και εξέδωσε τέσσερα Πρακτικά, τα οποία κοινοποιώ εις την παρούσα ανάρτηση.  
Είναι απαραίτητο να αναφέρω τα κάτωθι:
1ον. Με ανάγκαζαν να καταθέτω αιτήσεις δια το ίδιο θέμα επαναλαμβάνοντας εγώ ότι το αίτημά μου είναι συγκεκριμένο. Η άδεια να εργαστώ σε ιδιωτική επιχείρηση δεν μου εδόθη ποτέ από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο με το σκεπτικό ότι δεν είναι συγκεκριμένο το αίτημά μου. Δεν συγκεκριμενοποίησαν ούτε μου εξήγησαν, ούτε με εκάλεσαν στα συμβούλιά τους για να μάθω πως θεωρούν αυτοί οι συγκεκριμένοι παράγοντες το αίτημά μου. Την παλινωδία τους την επανέλαβαν τέσσερις φορές σκοπίμως.
2ον. Ο εισηγητής εις τα παρόντα Συμβούλια 26/11/2002 και 19/3/2003 διετέλεσε και ανακριτής μου το έτος 1999 ο οποίος με το σχετικό Πόρισμα με παρέπεμψε εις το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. Επίσης η κυρία Α. Π. εισηγήτρια του παρόντος Συμβουλίου 9/6/2003, διετέλεσε γραμματέας την 5/6/2000 εις το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιου το οποίο εξέδωσε απόφαση περί οριστικής απολύσεώς μου καθώς και την 15/5/2009 γραμματέας εις το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο εξέδωσε απόφαση περί οριστικής απολύσεως μου.
3ον. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν πόλεμο μαζί μου και δεν ήθελαν να δώσουν λύσει. Ως συμμετέχοντες εις την πειθαρχική μου διαδικασία από το έτος 1999, είχαν πλήρη γνώση της υποθέσεώς μου και  της οικονομικής μου καταστάσεως. Είχαν δε οικονομικό όφελος ως συμμετέχοντες σε αυτά τα Συμβούλια. Τα χρηματικά ποσά που ελάμβαναν για τη συμμετοχή τους στα Συμβούλια τα εισέπρατταν από το ιερό χρήμα της Εκκλησίας. 
4ον. Το έτος 2003 εργαζόμουν χωρίς την άδειά τους σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής επιχειρήσεως, εξυπηρετώντας μάλιστα παραγγελίες ιερών Ναών της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας άρα εργαζόμουν φανερά στους διώκτες μου, είχα ανέλπιστο έλεγχο από τέσσερις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ στην οδό Πατησίων εν ώρα εργασίας οι οποίοι με ήλεγξαν κανονικά. Το ΣΔΟΕ ποτέ δεν είχε ελέγξει φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας κατά δήλωση των ιδιοκτητών. Είναι προφανές ότι οι διώκτες μου εκκλησιαστικοί παράγοντες έστειλαν το ΣΔΟΕ. Μέχρι αυτού του σημείου έφτασαν οι άθλιοι και πανάθλιοι, χωρίς να κατορθώσουν να μου κάνουν κακό δια αυτού του τρόπου.                        

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Επιδικασθείσες δαπάνες υπέρ εμού.

Η μεγάλη καθυστέρηση της διοικήσεως της Εκκλησίας να καταβάλλει την επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη υπέρ εμού σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποσκοπούσε στην είδη βεβαρυμμένη οικονομική μου κατάσταση, της οποίας είχαν πλήρη γνώση. Αυτό αποδεικνύεται εκ του γεγονότος ότι, μανιωδώς μου στερούσαν το νόμιμο χρήμα. Δηλαδή τον πιο σημαντικότερο παράγοντα για να συνεχίσω να διεκδικώ το ιερό δικαίωμα στην εργασία μου. Συγχρόνως με έσερναν κατ` επανάληψιν εις τα πειθαρχικά τους Συμβούλια επιβάλλοντας εις εμέ την εσχάτην των ποινών ήτοι, της οριστικής απολύσεως. Είναι απαραίτητο να διευκρινίσω τα κάτωθι εις απόδειξιν των λεγομένων μου.
1ον. Η πρώτη απόφαση 1557/2005 του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (δημοσίευση 3/11/2015), επέβαλε στην Εκκλησία της Ελλάδος καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, ισομερώς χρηματική δαπάνη υπέρ εμού το ποσό των 760€. Η ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ, κοινοποιήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας την 1/8/2006.
Είχαν υποχρέωση και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η μητρόπολη Νέας Ιωνίας να καταβάλουν εις εμέ το ποσό των 380χ2=760€, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ. Αναγκαζόμουν να καταθέτω αιτήσεις προς την Ιερά Σύνοδο και προς τη μητρόπολη Νέας Ιωνίας για να συμμορφωθούν με την εντολή της αποφάσεως του ΣτΕ. Ο πρώην μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος δια εξουσιοδοτήσεώς του προς εμένα την 12/6/2007, δίδει εντολή εις την Τράπεζα Πειραιώς αναφέροντας επί λέξει:
Προς την                        
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ                                                  Ν. Ιωνία την 12/6/2007
Ενταύθα
                                           ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
Εξουσιοδότηση ανάληψης     Ευρώ     760,00
Από τον λογαριασμό μου Ταμιευτηρίου Νο  5035-001735-841
Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον κομιστή της παρούσας   τον Κύριον Σταμούλη Γρηγόριο, Α.Δ.Τ./ να αναλάβει από τον παραπάνω λογ/σμό μου σε σας το ποσό των ΕΥΡΩ 760,00  υπογράφοντας κάθε σχετική απόδειξη γι` αυτό
ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ                                            Με υπόληψη
                                        Ονοματεπώνυμο: Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας
                                        Διεύθυνση: Λ. Ηρακλείου 340 Ν. Ιωνία       
Με την ως άνω εξουσιοδότηση εισέπραξα μετά από έναν χρόνο από της κοινοποιήσεως της αποφάσεως 1557/2005 του ΣτΕ, εξ ολοκλήρου το ποσό των 760€. Το ερώτημα είναι σαφές. α) γιατί η Ιερά Σύνοδος δεν συμμορφώθηκε με την 1557/2005 απόφαση αποδίδοντας εις εμέ το ήμισυ της δικαστικής δαπάνης όπως όριζε η ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ; και β) τα 760€ αφαιρέθηκαν από τα προσωπικά χρήματα του τότε μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνου Φαραντάτου;
2ον. Η δεύτερη απόφαση 131/2014 (ανάρτηση 4/10/2015)  του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας επέβαλε και πάλιν εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος και εις την Ιεράν μητρόπολιν Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ως δικαστική δαπάνη υπέρ εμού ισομερώς το χρηματικό ποσό των 920€. Σύμφωνα με το κατωτέρω κοινοποιηθέν έγγραφον 1ον, ο δικηγόρος της μητροπόλεως κατέβαλε την 14/3/2014 εις την τότε δικηγόρο μου το ποσό των 460€ το οποίο αντιστοιχεί όντως εις το ήμισυ της δικαστικής δαπάνης. Η τότε δικηγόρος μου δεν μου κατέβαλε ποτέ το χρηματικόν ποσόν, διαμαρτυρόμενος προφορικώς προς πάσαν κατεύθυνσιν δια την ενέργειάν της αυτή. Φαίνεται ενοχληθείς ο νυν μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου σύμφωνα με το υπ` αριθ. πρωτ. 83/5-2-2015 εγγράφου του προς την Επιτροπή Συμμορφώσεως του ΣτΕ (ανάρτηση 13/9/2015), κατέβαλε μαζί με την μισθοδοσία μου (χωρίς να διευκρινίζεται επακριβώς ώστε να γνωρίζω ότι το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στην δικαστική δαπάνη), του μηνός Μαρτίου 2015, το ήμισυ της δικαστικής δαπάνης (460€). Το ερώτημα είναι σαφές. α) γιατί ο κ. Γαβριήλ από το ιερό χρήμα της μητροπόλεως αφαίρεσε δυο φορές το ίδιον ποσόν και δια τον ίδιον σκοπόν; Φυσικά ποτέ δεν ελέγχθηκε από την Ιερά Σύνοδο δια την ενέργειάν του αυτή. Εκ της εμπειρίας μου αναφέρω ότι ποτέ δεν θα ελεχθεί και για μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.
3ον. Όπως προανέφερα ζητούσα εγγράφως από την Ιερά Σύνοδο να συμμορφωθεί  προς την απόφαση 131/2014 του ΣτΕ με αποτέλεσμα η Ιερά Σύνοδος να φιλοτιμηθεί να καταβάλει εις εμέ το άλλο ήμισυ (460€), της δικαστικής δαπάνης υπέρ εμού την 10/11/2014 (έγγραφον 2ον). Δηλαδή μετά την παρέλευση δέκα μηνών από την κοινοποίηση της 131/2014 αποφάσεως του ΣτΕ. Αναφέρω επίσης ότι, ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας δια εγγράφου του την 18/7/2014 (ανάρτηση 30/8/2015), προς τον τότε αρχιγραμματέα και νυν μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ είχε ζητήσει να μου καταβάλουν άμεσα το χρηματικό ποσό των 460€. Δια την αντίφαση των εκκλησιαστικών εγγράφων και των έργων των εκκλησιαστικών παραγόντων ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ έως και σήμερα δεν έχει δώσει καμία εξήγηση.                        
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.  
 
Έγγραφον 1ον
 
 
 
Έγγραφον 2ον 
 
                                      

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Παρανομιών και αδικιών συνέχεια

Το κατωτέρω κοινοποιηθέν έγγραφον της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, σπεύδει να αναγνωρίσει τη μη συμμόρφωσή της προς την 131/2014 απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ η οποία απόφαση είχε εξαφανίσει την ποινή της οριστικής απολύσεώς μου από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας.
Είναι απαραίτητο να αναφέρω τέσσερα γεγονότα: α) μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Συμμορφώσεως του ΣτΕ εις την οποία είχα καταθέσει αίτηση δια την μη συμμόρφωση της διοικήσεως της Εκκλησίας προς την 131/2014 απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ υπέρ εμού, β) η εισηγήτρια της Επιτροπής Συμμορφώσεως είναι η ιδία, η οποία εξέδωσε την 131/2014 απόφαση. Άρα η κ. Παπαδημητρίου είχε πλήρη γνώση περί της υποθέσεώς μου, γ) ο κ. Γαβριήλ Παπανικολάου σύμφωνα με το κατωτέρω έγγραφό του προς το ΣτΕ αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί προς εμέ η επιστροφή του ¼ εκ του μισθού μου δια το έτος 2014. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται και η καταληκτική ημερομηνία αποδόσεως του χρηματικού ποσού (30/4/2015). Παρά την υπόσχεσή του προς το ΣτΕ δια τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρηματικά ποσά, έως σήμερα δεν μου έχει επιστρέψει ουδέν ποσόν εκ των παρακρατηθέντων. Εάν ήτο αληθείς η απόδοση του ¼ διατί μου παρακρατά το ¼ και δια το έτος 2013; Επίσης ο κ. Γαβριήλ γνώριζε ότι είχε υποχρέωση να εφαρμόσει την 131/2014 απόφαση του ΣτΕ, όχι μόνον προς το σκέλος της αποδόσεως εις εμέ του ¼ εκ του μισθού μου, αλλά είχε υποχρέωση να με αποκαταστήσει πλήρως και εργασιακά, πράγμα το οποίο δεν έπραξε. Δια την παρανομία του αυτή ποτέ δεν ελέγχθηκε από την Ιερά Σύνοδο η από κάποια κρατική υπηρεσία και δ) ουδεμία γνώσιν έχω δια την επιστολήν του ΣτΕ προς αυτόν κατά τον ισχυρισμόν του, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφο, πολύ δε περισσότερον δεν γνωρίζω το περιεχόμενο αυτής.
Τέλος με τα όσα προανέφερα συνοψίζω και το κάτωθι σχόλιο: Οι εμπλεκόμενοι ανώτατοι εκκλησιαστικοί παράγοντες ήθελαν να μου κάνουν κακό εγνωσμένως. Μου υστερούσαν τα δικαιούμενα χρήματα, ώστε να μην μπορώ να επιβιώσω. Μου υστερούσαν την εργασία μου, τον κανονικό μισθό και το ¼ εκ του μισθού μου από το έτος 2001, αποδίδοντάς μου μόνον δυο έτη 2005, 2007 (Σχετική ανάρτηση 12/12/2015), κατόπιν παρεμβάσεως της Επιτροπής Συμμορφώσεως του ΣτΕ. ‘’Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί’’.
Η συμπεριφορά σας έναντι του χρέους σας ως ανθρώπων του Θεού όχι μόνον δεν σας συγκινεί αλλά φανερώνει το μέγεθος της πνευματικής σας πτωτικής πορείας.                         
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.