Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Προσθήκη δεινών

Την 5/4/2012 εις το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εσυζητείτο η αίτησις ακυρώσεως που είχα καταθέσει μετά της δικηγόρου μου κατά της αποφάσεως του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ), περί της επιβληθείσης εις εμέ της ποινής της οριστικής απολύσεως. Πέντε ημέρες πριν τη συζήτηση, δηλαδή την 30/3/2012 ο τότε αρχιγραμματεύς και νυν μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου έδωσε έγγραφη εντολή σε δικηγόρο των Αθηνών να καταθέσει εις το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της απόψεις της Εκκλησίας υπέρ της απολύσεώς μου. (Σχετική ανάρτηση Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015).
Το μένος των εμπλεκομένων εις την υπόθεσίν μου δεν ήτο απλός αδικαιολόγητον αλλά κακόβουλον. Το γεγονός αυτό είναι φανερόν από την ενέργειαν του κ. Γαβριήλ ο οποίος μετά από δυο εργάσιμες ημέρες από την συζήτησιν του θέματος εις το ΣτΕ, δηλαδή την 9/4/2015 , έδωσε εντολή στον ίδιο δικηγόρο των Αθηνών να καταθέσει το κατωτέρω κοινοποιηθέν έγγραφον εις το Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΑΠΟΨΕΙΣ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Εκκλησίας υπέρ της απολύσεώς μου.
Από τα απορρέοντα του θέματος επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά το ερώτημα. Τι σκοπό είχε το ιδιόχειρον έγγραφον του τότε αρχιγραμματέως και νυν μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ (σχετική ανάρτηση Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015), προς το Τριμελές Υπηρεσιακόν Συμβούλιον το έτος 1999, περί της γνώμης του Συμβουλίου δια την μετάταξίν μου σε μη εκκλησιαστικήν υπηρεσίαν; Εν καιρώ θα δημοσιοποιήσω και άλλα έγγραφα των διωκτών μου περί μετατάξεώς μου σε μη εκκλησιαστικήν υπηρεσίαν, τα οποία ήσαν γνωστά εις τους υπευθύνους από τον πειθαρχικόν μου φάκελον και ουδέποτε τα έλαβαν υπ` όψιν τους.                  
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                       







Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αδικιών και παρανομιών συνέχεια.

Είναι αδιανόητον δια έναν Άνθρωπο, να κατανοήσει το πως δύναται ένας ανώτατος εκκλησιαστικός παράγοντας της κρατικής Εκκλησίας, να κλείνει προς την αδικία και την υποκρισία.
Μακαριώτατε,
από την πλευρά της διοικήσεως της Εκκλησίας εκατατίθεντο διάφορα έγγραφα προς την Επιτροπή Συμμορφώσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας φέροντα (τα έγγραφα), εκτός της σφραγίδος του μητροπολίτου και την σφραγίδα του νομικού συμβούλου του. Ενώ από πλευράς μου εκατατίθεντο έγγραφα και μάλιστα προς το Ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας από εμένα τον ίδιο.  
Είναι σαφές ότι δεν γνώριζα το νομικό πλαίσιο αλλά και ούτε νομική συμβουλή είχα από την τότε δικηγόρο μου περί του πρακτέου. Δηλαδή θα έπρεπε εντός των νομικών πλαισίων να καταθέσω τις αιτήσεις προς το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο ούτως ώστε να μην χάσω την προθεσμία της παραγραφής.
Όσα έγγραφα κατέθεσα προς τις διάφορες εκκλησιαστικές υπηρεσίες, προς το υπουργείον Παιδείας και τον προϊστάμενο της τοπικής Δ.Ο.Υ., μέλος του μητροπολιτικού συμβουλίου, διαμαρτυρόμενος δια την μη επιστροφήν του ¼ εκ του μισθού μου από το έτος 2001, οι ανωτέρω υπηρεσίες τα πέταξαν εις τον κάλαθον των αχρήστων. Εάν οι ανωτέρω αιτήσεις – έγγραφα εκατατίθεντο εμπροθέσμως και αρμοδίως από την τότε δικηγόρο μου, δεν θα εστερούμην της επιστροφής του ¼ εκ του μισθού μου.         
Σας χαροποιεί μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’ το γεγονός της καθυστερήσεως των ενεργειών μου δια την διεκδίκησιν του ¼ εκ του μισθού μου; Σας χαροποιεί μακαριώτατε το ότι λόγω προθεσμιών έχασα κάθε δικαίωμα διεκδικήσεως του ¼ εκ του μισθού μου από το έτος 2001 ακόμη και την ίδια την εργασία μου; Εξάλλου οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσίν μου ήσαν άνθρωποι της Εκκλησίας δηλαδή μητροπολίτες. Δεν σας εξόργισε μακαριώτατε το γεγονός της πονηρίας των; Μου υστερούσαν λόγω αντιχριστιανικής συμπεριφοράς οι μητροπολίτες, τον κανονικό μισθό και συγχρόνως με έσερναν εις τα πάσης φύσεως δικαστήρια.   
Μακαριώτατε, ζητούσα εγγράφως τα χρήματα που μου υστερούσαν οι συνάδελφοί σας μητροπολίτες. Είχατε υποχρέωσιν, εφόσον αναμιχθήκατε εις την υπόθεσίν μου, παρακάμπτοντας τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πρόεδρο του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣΕ), να αντιληφθείτε την πονηρίαν του συναδέλφου σας (παραγραφή χρηματικής επιστροφής του ¼ από το έτος 2001) και να τον επαναφέρεται εις τον σωστό δρόμο του Ευαγγελίου. Δεν πράξατε απολύτως τίποτα. Η αδιαφορία σας και το τελικό αποτέλεσμά της με έχει σκανδαλίσει. Δεν γνωρίζω, ο Θεός γνωρίζει εάν η τακτική που ακολουθήσατε σας βρίσκει σύμφωνο με την συνείδησή σας. Δεν είχα κατά νου να παραπλανήσω και να παγιδεύσω τους νομικούς συμβούλους της διοικήσεως της Εκκλησίας διεκδικώντας από το δικαστήριο τα χρήματά μου από το έτος 2001. Δεν διεκδικούσα από τα ιερά χρήματα της Εκκλησίας, αλλά τα δικά μου χρήματα, τα οποία παρανόμως μου υστερούσατε όλοι οι εμπλεκόμενοι ‘’Άγιοι’’ εκκλησιαστικοί ταγοί.                                         
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.   









                                     

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ασυνειδησία προϊσταμένων

Το Τριμελές Συμβούλιο Συμμορφώσεως του ΣτΕ, λαμβάνοντας γνώση από εμένα τον ίδιο δια την μη εφαρμογή της αποφάσεως 1557/2005 του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έπραξε το ιερό χρέος του και ζήτησε από την Διοίκηση της Εκκλησίας κατεπειγόντως ενημέρωση (έγγραφον 1).
Ο πρώην μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος δια του δικηγόρου του κατέθεσε προς το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ κατάπτυστο υπόμνημα εναντίον μου με το οποίο ζητούσε να απορριφθεί η αίτησις μου (έγγραφον 2). Δυστυχώς το έτος 1999 ο κ. Φαραντάτος είχε καταθέσει προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγγραφο με το οποίο ζητούσε την μετάταξίν μου εις άλλην υπηρεσίαν. Δια το ίδιο ακριβώς θέμα (μετατάξεώς μου), ο τότε αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και νυν μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ δι` εγγράφου του είχε ζητήσει από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων Αρχιεπισκοπής και Ιερών μητροπόλεων, τη γνώμη του Συμβουλίου δια την μετάταξίν μου (σχετική ανάρτηση εγγράφου Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015). Περί της αντιφάσεως αυτής των ανωτέρω εγγράφων, είσθε εις θέσιν να εξηγήσετε εις τον πιστόν λαόν του Θεού μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’ τα εν τη διοικήση της Εκκλησίας συμβαίνοντα;    
Αξίζει να σημειωθεί ότι: η απόφασις 1557/2005 δεν κοινοποιήθηκε από το ΣτΕ σε εμένα. Ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Εκκλησίας και του Υπουργείο Παιδείας, δεν με ενημέρωσαν ώστε να επιστρέψω στην εργασία μου. Έλαβα γνώση της αποφάσεως διότι πήγα την 15/2/2006, στην Γραμματεία του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ για να ρωτήσω περί της εκδόσεως της αποφάσεως και μου είπαν ότι έχει εκδοθεί και έχει κοινοποιηθεί την 1/8/2005.
Αμέσως, δηλαδή στις 17/2/2006 κατέθεσα προς το μητροπολιτικό Συμβούλιο της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας καθώς και προσωπικά στον προϊστάμενο της τοπικής Δ.Ο.Υ. (μέλος του μητροπολιτικού συμβουλίου), έγγραφο με το οποίο ενημέρωνα ότι γνωρίζω περί της εκδόσεως της αποφάσεως και ζητούσα να εργασθώ. Επίσης στις 18/2/2006 κατέθεσα έγγραφο προς τον τότε νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το οποίο ζητούσα την παρέμβασή του ώστε η διοίκησις της Εκκλησίας να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ 1557/2005. Ο νομικός σύμβουλος γνωμοδότησε υπέρ εμού (σχετική ανάρτηση γνωμοδότησης Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015).        
Μακαριώτατε
Ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε έναν εργαζόμενο, ο οποίος δικαιώθηκε από το αρμόδιο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να μην εργάζεται; Τι διδάσκει η Εκκλησία περί της εργασίας;
 Αν ισχυρισθείτε ότι είμαι ανόητος διότι το 2007 δεν είχατε εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος και δεν γνωρίζατε περί του προβλήματός μου. Σας ερωτώ κ. Ιερώνυμε Β’. Διατί το έτος 2014 ως Αρχιεπίσκοπος δεν διατάξατε τον παρανομούντα και νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου να μην παρανομεί μη εφαρμόζοντας την δεύτερη απόφαση του ΣτΕ 131/2014; Γιατί δεν τον διατάξατε να με δεχθεί όπως είχε υποχρεώσει εις την εργασία μου; Το θεωρείτε λογικό μακαριώτατε, να παρακαλώ την Διοίκηση της Εκκλησίας να με δεχθεί εις την εργασία μου; Αν το θεωρείτε λογικό, τότε τι σκοπό έχουν οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ εμού; Ποιο κακό αναγνωρίζετε ότι σας έχω κάνει κ. Ιερώνυμε Β’ και με απολύσατε από την εργασία μου; Πως κοιμάσθε ήσυχος ύστερα από αυτό το έγκλημα, Μακαριώτατε, κατά του προσώπου μου; Πιστεύεται εις την αιωνιότητα, εις μέλουσαν κρίσιν και ανταπόδοσιν; Ποίαν λοιπόν δικαιολογίαν θα δώσετε κατά την φρικτήν εκείνην της κρίσεως ημέραν ενώπιον του δικαίου και αδυσώπητου Κριτού περί της οριστικής μου απολύσεως την οποία εσείς ο ίδιος διατάξατε;            
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας. 


Έγγραφο  1ον 




Έγγραφο 2ον 












                                                        

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Παρανομιών συνέχεια

Μακαριώτατε
Σύμφωνα με το κατωτέρω κοινοποιηθέν Πρακτικόν 68/2007 του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ, η κοσμική δικαιοσύνη διαπίστωσε πλημμελή συμμόρφωση της διοικήσεως προς την απόφαση 1557/2005 του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ εμού. Αυτό το ηχηρό ράπισμα της κοσμικής δικαιοσύνης προς την εκκλησιαστική διοίκηση, πως δεν το αντιληφθήκατε και τολμήσατε να παρανομήσετε μη εφαρμόζοντας την δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 131/2014 υπέρ εμού; Γιατί δεν δώσατε εντολή μέχρι και σήμερα, να μου αποδοθεί το παρανόμως παρακρατηθέν ποσόν του ¼ εκ του μισθού μου των ετών 2012-2014; Δεν έτρεμε το χέρι σας την ώρα που υπογράφατε την οριστική απόλυση και την διακοπή της μισθοδοσίας μου από το ελληνικό δημόσιο;  
Είθισται, και καλώς είθισται, ο ανώτατος προϊστάμενος να κλείνει προς την πλευρά του αδυνάτου δίδοντας το καλό παράδειγμα στην κοινωνία σεβόμενος τους θεσμούς. Πρωτοτυπήσατε κ. Ιερώνυμε Β’. Βιαίως με θέσατε εκτός εργασίας. Αδιαφορήσατε παντελώς για έναν συνάνθρωπό σας κατ` εικόνα και καθ` ομοίωση Θεού, πολύ νεότερο εις την ηλικία από εσάς δια την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Απορώ μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’, σύμφωνα με τα λόγια του Ευαγγελίου πως δικαιολογείτε την πράξη σας αυτή;
Εν κατακλείδι σας κατηγορώ ότι, φέρετε ακεραία την ευθύνη της ηθικής, πνευματικής και οικονομικής εξοντώσεώς μου. Δεν έπαυσα ούτε μια στιγμή να ζητώ την μετάταξή μου σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία. Εσείς όμως δεν θέλατε άλλη λύση παρά την οριστική μου απόλυση.                       
 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

ΥΓ.
 Βρισκόμενος εν πλήρη συγχύσει και απογοητεύσει δια την μη εφαρμογή της αποφάσεως 1557/2005 του ΣτΕ από την Εκκλησιαστική διοίκηση, απευθύνθηκα προς την αρμόδια Γραμματεία του ΣτΕ, όπου με συνεβούλευσε ένας υπάλληλος να καταθέσω αίτηση στην Επιτροπή Συμμορφώσεως. Η  αίτηση προς την Επιτροπή Συμμορφώσεως του ΣτΕ είχε κατατεθεί από εμένα τον ίδιο. Δυστυχώς η τότε δικηγόρος μου δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή.
 Η απόφαση του ΣτΕ 1557/2005 δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο ‘’Περί Φιλαδελφείας συνέχεια’’.    















                                   

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Παραλειπόμενα συμφεροντολογικών ερμηνειών.

Το έτος 2003 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δια του αντιπροσώπου της κατέθεσε εις το Συμβούλιο της Επικρατείας το κατωτέρω έγγραφο με θέμα: «Απόψεις διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος», το οποίο εμπνέεται από αδικαιολόγητο και φοβερό μίσος εναντίον μου. Είναι τραγικό το γεγονός ότι είμαι αναγκασμένος να μην αναφέρω εις το παρόν έγγραφον αυτούσια τα ονόματα των κατηγόρων μου ούτως ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη γνώσιν των τετελεσμένων γεγονότων τα οποία διεπράχθησαν υπό ανιέρων επισκόπων πρεσβυτέρων και διακόνων εις βάρος μου έως της τελικής εξοντώσεώς μου. Το τραγικόν δια τα πρόσωπα αυτά αποτελεί το γεγονός της εξαρτήσεως, το οποίον τους καθιστά φόρου υποτελείς και καταργεί την προσωπικότητά τους ώστε να γίνονται φερέφωνα των ισχυρών απίστων προσώπων της Εκκλησίας. Εν καιρώ θα δημοσιοποιήσω ολόκληρες τις καταθέσεις αυτών των ρασοφόρων.
Είναι τραγικό επίσης το γεγονός ότι το κατωτέρω έγγραφο της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την σελίδα 3 στοιχ. β) αναφέρει ότι: «το συμβούλιο έκρινε ως αξιόλογους τους μάρτυρες κατηγορίας από τους μάρτυρες υπερασπίσεως». Κατ` αυτόν τον τρόπο ενεργούν οι «δίκαιοι κριτές της Εκκλησίας....». Δυστυχώς λόγω της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν μπορώ να αποκαλύψω τα ονόματα ώστε ο καθείς να αξιολογήσει τα πρόσωπα που με κατηγορούν από τα πρόσωπα που με υπερασπίζονται. Από τις καταθέσεις των κατηγόρων μου λείπει το χριστιανικόν πνεύμα, και παρατηρείται τάσις προς περαιτέρω ταπείνωσιν του προσώπου μου. Η τακτική αυτή των κατηγόρων μου είναι ασυμβίβαστη με την έννοια της χριστιανικής αγάπης.     
Ο διαχωρισμός των μαρτύρων εκ μέρους του συμβουλίου σε αξιοπίστους και αναξιοπίστους δεν φανερώνει ραδιουργία και ρατσισμό μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε Β’; Εφ` όσον είχατε την τόλμη και το εκκλησιαστικό ανάστημα να απολύσετε από την εργασία εμένα τον Γρηγόριο Σταμούλη που ήμουν εμπόδιο εις τα σχέδιά σας, πως χαρακτηρίζετε την παράγραφο αυτή του εκκλησιαστικού εγγράφου περί αξιοπίστων και αναξιοπίστων μαρτύρων;
Ο Νιτσεϊσμός εις το απόλυτον μεγαλείον του.                     
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.