Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ασέβεια έναντι των νόμων

Δυστυχώς για τον κ. Γαβριήλ Παπανικολάου και το κατωτέρω κοινοποιηθέν έγγραφο είναι εις βάρος του. Γνώριζε προ διετίας για την υπόθεσή μου. Ως ‘’ταλαντούχος’’ ορθόδοξος κληρικός όχι μόνον δεν είχε την ευγενή καλοσύνη να με γνωρίσει και να διαπιστώσει ιδίοις όμασι περί του προσώπου μου, αλλά συντήρησε το αδικαιολόγητο μίσος εναντίον μου μέχρι που του δόθηκε η ευκαιρία ως προϊστάμενός μου να με εξοντώσει τελειωτικά.     
Το κατωτέρω κοινοποιηθέν έγγραφο το απευθύνει εις την εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είναι και ο φυσικός μου δικαστής. Δεν είχε τον ανδρισμό και την χριστιανική ευαισθησία που πρέπει να έχει δια βίου, ώστε μετά την δικαίωσή μου από το ΣτΕ να με δεχθεί εις την εργασία μου και να μην κοροϊδεύει Θεό και ανθρώπους, διαβεβαιώνοντάς με ότι θα δικαιωθώ από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ), και εν συνεχεία δοθείσης ευκαιρίας να μεταγώ  σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία.
Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από τέτοιους Επισκόπους που παρανομούν εις βάρος κατώτατων υπαλλήλων μη εφαρμόζοντας αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μη σεβόμενοι θείους και ανθρωπίνους νόμους. Κατά τραγική ειρωνεία όταν έδωσε την διαβεβαίωση ενώπιον του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας εδήλωσε ότι θα εφαρμόζει τους νόμους του κράτους.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                           
ΥΓ

Οι απόψεις του κατωτέρω εγγράφου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ της απολύσεώς μου έχουν κοινοποιηθεί εις την προηγουμένη ανάρτησή μου με ημερομηνία 10/11/2015




Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Διαφορά λόγων και πράξεων

Ο κ. Γαβριήλ Παπανικολάου ως αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου γνώριζε για την πειθαρχική μου δίωξη και είχε ανοίξει το δρόμο για την κατηφόρα. Είχε δώσει εντολή δι` εγγράφου του, το έτος 2012 σε δικηγόρο των Αθηνών να παραστεί και να καταθέσει εις το Συμβούλιο της Επικρατείας τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος δια την οριστική μου απόλυση.
Με την παρέλευση δυο (2) ετών έμελε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον εκλέξει με 72 ψήφους, προϊστάμενό μου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δια της υπ` αριθ. 131/2014 αποφάσεώς του με εδικαίωσε. Ο κ. Γαβριήλ Παπανικολάου ήτο γνώστης της αποφάσεως αυτής. Δεν με εδέχθη εις την εργασία μου παρανομώντας έναντι των νόμων του Ελληνικού Κράτους και του Ιερού Ευαγγελίου.
Ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε την ακόλουθη διαβεβαίωση το έτος 2014 προ της ενθρονίσεώς του:  «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους». Ταυτόχρονα δεν σεβάστηκε ούτε τα λόγια του Χριστού έναντί μου: ‘’τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω’’ (Ιωαν. στ’ 37).
Απορώ έως και σήμερα γιατί δεν σεβάστηκε την διαβεβαίωσή του και δεν με εδέχθη από της αναλήψεως των καθηκόντων του προς εργασίαν. Η τακτική αυτή φανερώνει ότι ο κ. Γαβριήλ συμπεριφέρεται ως ηθοποιός θεατρικής παραστάσεως.   
Ο ιερός Κανών ΝΒ’ των Αγίων Αποστόλων παραγγέλλει: Εις τις Επίσκοπος, η Πρεσβύτερος, του επιστρέφοντα από αμαρτίας ου προσδέχεται, αλλ` αποβάλλεται, καθαιρείσθω, ότι λυπεί Χριστόν τον ειπόντα «χαρά γίνεται εν ουρανώ επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι». Το αυτό υπενθυμίζουν οι ευαγγελιστές Λουκάς (ιε’ 7) και Ματθαίος (θ’, 13). Φαίνεται από την μέχρι τώρα συμπεριφορά του ότι οι νόμοι του κράτους και της Εκκλησίας για τον κ. Γαβριήλ είναι ψιλά γράμματα.                
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                        





























Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Περί Φιλαδελφείας συνέχεια

    Η κατωτέρω απόφαση 1557/2005, του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν εφαρμόστηκε ποτέ από καμία αρμόδια υπηρεσία, εκκλησιαστική η κρατική. Το ‘’δικαιοσύνην μάθετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς...’’ δεν έχει καμία σημασία δια τους εκκλησιαστικούς παράγοντας. 
Υπάρχει εξήγησις.
   α) Οι Δεσποτάδες λόγω του Φιλαδέλφου, το οποίο διασφαλίζουν μεταξύ των ως κόρην οφθαλμού παραμερίζοντας κατ` ουσίαν το Ιερόν Ευαγγέλιον και την Αγιοπατερικήν διδασκαλίαν.
Η ποιότητα του κατηγόρου μου και συναδέλφου των κ. Φαραντάτου, ο τρόπος επικρατήσεώς του κατά την διαδικασία της εκλογής μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τον μήνα Μάιο του έτους 1994 έναντι του κανονικώς εκλεγέντος μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επισκόπου κυρού Πέτρου Δακτυλίδη, η παρέμβαση της ΚΥΠ στο παραπέντε για την ακύρωση της υποψηφιότητός του εις την μητρόπολιν Μαρωνείας και Κομοτηνής δεν τους ενδιέφερε καθόλου. Τους αρκούσε η διαδικασία της πειθαρχικής διώξεώς μου και το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή η ηθική και επαγγελματική εξόντωσή μου. Αιτήματα διατυπωμένα σε έγγραφα του κ. Φαραντάτου προς το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και στην Ιερά Σύνοδο, από την αρχή της διαδικασίας, της πειθαρχικής μου διώξεως. Τα αιτήματα αυτά φανερώνουν την αντιχριστιανική συμπεριφορά του κ. Φαραντάτου και όλων των εμπλεκομένων προσώπων της κρατικής Εκκλησίας.   
 β) Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους αρκεί το προσωπικό βόλεμα χωρίς καμία απολύτως ενέργεια για το πρόβλημά μου από την εκκλησιαστική υπηρεσία του υπουργείου. Μάλιστα διατύπωσε υπάλληλος του υπουργείου προφορικά σε εμένα τον ίδιο την παροιμία του ‘’αυγού και του βράχου’’.                   
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.