Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο Β’.

Μακαριώτατε
Εκ πείρας θα έπρεπε να γνωρίζατε ότι τα ερήμην της Εκκλησίας μελετώμενα συσσώρευσαν εις την Πολιτεία και εις την Εκκλησία πολλά δεινά.  
Περί του ‘’νόμο και του δικαίου του ισχυρού’’, γνωρίζεται πάρα πολύ καλά. Μπορείτε να βοηθήσετε προσωπικά εκφωνώντας πύρινους λόγους από άμβωνος αλλά και σε πλατείες (δίδοντας το καλό παράδειγμα αξιοπιστίας των διοικούντων την Εκκλησία), τον ελληνικό λαό να βγει νικητής από το φοβερό αδιέξοδο που περιήλθε ερήμην του; Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος έτυχε αποδοκιμασιών μέσα στον Ιερό Ναό κατά τη θεία λειτουργία στην προσπάθειά του να πάρει θέση υπέρ του ΝΑΙ εις το δημοψήφισμα της 5/7/2015. Έχω την αίσθηση ότι, αποδοκιμάστηκε ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος μέσα εις τον Ιερό Ναό όχι διότι δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του περί των τεκταινόμενων στην πατρίδα του. Πολλές φορές δημοσίως έχει άποψη περί παντός επιστητού και σε όλα δίδει τη λύση. Δεν έχει δόση λύση σε κανένα πρόβλημα που αφορά τα του οίκου του. Αυτή η αντίφαση έχει γίνει αντιληπτή από τον ελληνικό λαό και αυτός είναι  ο λόγος αποδοκιμασίας μέσα στον Ιερό Ναό του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.
Οι ψεύτικοι  εναγκαλισμοί και το ψεύτικο χτύπημα στην πλάτη διαφόρων ισχυρών της ΕΕ., στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά τις διαπραγματεύσεις του για το αδιέξοδο της χώρας, δείχνοντας εκ μέρους τους, δήθεν φιλία και κατανόηση, δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ψεύτικους εναγκαλισμούς και το ψεύτικο χτύπημα στην πλάτη των διοικούντων την Εκκλησία αλλά και προσωπικά σε μένα κατά την μοναδική συνάντησή μου με τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, δείχνοντας δήθεν φιλία απέναντί μου, φέρθηκε σε μένα. _______
 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.                                       


Αρ. πρωτ. Αρχιεπισκοπής 2706/20-5-2015   
ΠΡΟΣ
τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’.
ΘΕΜΑ : Απάντησις εις το υπ` αριθ. 1289/577/16-3-2015 έγγραφο φέρον την υπογραφήν σας.

  Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε,
 ονομάζομαι Γρηγόριος Σταμούλης και έως πρότινος ήμουν ο νόμιμος οδηγός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας διορισθείς το έτος 1984 από τον μακαριστό Μητροπολίτη ΤΙΜΟΘΕΟΝ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ.
 Στις 14/5/2015 κατόπιν αιτήσεώς μου προς τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ μου κοινοποιήθηκε το υπ` αριθμ. πρωτ. 1289/577/16-3-2015 έγγραφο, της Ιεράς Συνόδου φέρον την υπογραφή σας. Δια του εγγράφου αυτού ουσιαστικά δίδετε εντολή (όχι ότι ο ίδιος δεν το ήθελε), εις τον νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ να δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την οριστική απόλυση από την εργασία μου και την διακοπή της μισθοδοσίας από το Ελληνικό Δημόσιο, όπερ και εγένετο. Ως πρώτος τη τάξει, εις την Εκκλησία θα έπρεπε να αποφασίσετε υπέρ του αδυνάτου ο οποίος εις ουδέν σας έπταιξε. Εάν η απόφασή σας ήτο δικαία, εγώ θα σας ευγνωμονούσα δι` αυτό, και θα μάθαιναν οι ισχυροί να μην επιβουλεύονται εις το εξής τους ασθενεστέρους από αυτούς.      
 Σύμφωνα με την αιτίασίν σας στο ανωτέρω έγγραφο (μη εμπρόθεσμη έφεση στο ΑΥΣΕ), περί της απολύσεώς μου, αλλά και σύμφωνα με το ιστορικό της 16χρονης διαδικασίας στα πειθαρχικά συμβούλια της Εκκλησίας, είμαι αναγκασμένος να παρατηρήσω τα κάτωθι:
  Πρώτον         
  Είναι αλήθεια κ. Ιερώνυμε, δεν γνώριζε κανείς ότι, δεν έχει κατατεθεί η έφεση στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΥΣΕ) για λογαριασμό μου; Την ίδια ημέρα 23/12/2014, που μου κοινοποιήθηκε η απόφαση 8/11-12-2014, του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου περί οριστικής απολύσεως, αμέσως πήγα στο γραφείο του δικηγόρου και παρέδωσα την ανωτέρω απόφαση με την εντολή να ασκήσει την Έφεση. Μάλιστα ο κ. Κ............. εξεπλάγην με το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας και είπε χαρακτηριστικά στην συνεργάτιδά του κ. Ζ....... και σε μένα έκπληκτος: «πως έγινε αυτό, αφού άλλα είπαμε (εννοώντας την συμβουλή που ζήτησε ο μητροπολίτης Καρπενησίου από τον δικηγόρο περί αποκαταστάσεώς μου)». 
 Δεύτερον
 Κατά το παρελθόν οι τότε δικηγόροι μου κατέθεσαν εφέσεις εις το ΑΥΣΕ, χωρίς να χάσουν την προθεσμία που επικαλείσθε στο έγγραφό σας, κατά τον Κώδικα εκκλησιαστικών υπαλλήλων, καθώς επίσης δυο φορές προσέφυγα εμπρόθεσμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και της δυο φορές, ακύρωσε της αποφάσεις του ΑΥΣΕ. Και εξηγούμαι:
 α. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο πρώην Μητροπολίτης Ζ........ κ. Χ............ Απόφαση υπ` αριθμ. 2/5-6-2000. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 19/9/2000. Ο δικηγόρος κ. Π............ κατέθεσε την έφεση (ΑΥΣΕ) στις 4/10/2000. Δηλαδή σε 11 εργάσιμες ημέρες.
 β. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ.......... κ. Σ......... Απόφαση υπ` αριθμ. 2/26-2-2015. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 27/3/2007. Η δικηγόρος κα. Α..... Φ..... κατέθεσε την έφεση (ΑΥΣΕ) στις 11/4/2007. Δηλαδή σε 11 εργάσιμες ημέρες.
  γ. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ.......... κ. Ν....... Απόφαση υπ` αριθμ. 3/25-6-2008. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 22/9/2008. Η δικηγόρος κα. Α...... Φ..... κατέθεσε την έφεση (ΑΥΣΕ) στις 3/10/2008. Δηλαδή σε 10 εργάσιμες ημέρες.                       
  δ. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ.......... κ. Ν........ Απόφαση υπ` αριθμ. 8/11-12-2014. Ο κ. Κ............ δεν κατέθεσε έφεση στο ΑΥΣΕ.
  Τρίτον
  Κατά τη συνεδρίαση του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου στις 5/11/2014, στην Ιερά Σύνοδο, ο δικηγόρος μου είπε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Καρπενησίου κ. Νικόλαο τα εξής λόγια: εσείς (Πειθαρχικά Συμβούλια) τον καταδικάζεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον δικαιώνει και πάλι από την αρχή. Και συνέχισε: εάν τον καταδικάσετε σήμερα και πάλι, το ΣτΕ θα τον δικαιώσει, διότι δυο φορές τον έχει δικαιώσει. Επίσης έκανε γνωστό ο δικηγόρος μου στο Συμβούλιο ότι, εάν τον αποκαταστήσετε θα του δοθεί το δικαίωμα και θα ζητήσει αμέσως μετάταξη σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία (ανενεργό αίτημα του τότε αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου και νυν Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ προς το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων στις 11/1/1999), εις την οποία θα συμπληρώσει τέσσερα (4) χρόνια που υπολείπονται για να συνταξιοδοτηθεί.
 Τέταρτον
 Είναι φανερό ότι, δεν εδίστασα να καταθέσω εμπρόθεσμες εφέσεις στο ΑΥΣΕ καθώς και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να αντιμετωπίσω επιτυχώς την κατ` επανάληψη απόφαση της οριστικής απολύσεως από τα πειθαρχικά Συμβούλια της Εκκλησίας. Ποιος ιστορικός του μέλλοντος θα σας δικαιολογήσει για την αιτίαση της απολύσεώς μου; Χάθηκε η προθεσμία. Ποια η ευθύνη η δικιά μου;  Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη μιας άλλης λύσεως από αυτή που βρήκατε; Με καταστρέψατε αδίκως ενώ θα μπορούσατε να με σώσετε δικαίως και να μην περιέλθω εξ αιτίας σας, εις την εσχάτην δυστυχίαν. Η μήπως αυτός ήτο ο μόνος τρόπος να με ‘’φάτε’’ κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Φαραντάτου; Μήπως φοβηθήκατε την κοσμική δικαιοσύνη η οποία δεν σας έκανε το χατίρι να με απολύσει; 
 Πέμπτον
 Το έτος 1974 η Εκκλησία της Ελλάδος, δείχνοντας επιείκεια και φιλανθρωπία για την αποκατάσταση των διωχθέντων μητροπολιτών από των θέσεών των, δημιούργησε προσωποπαγής μητροπόλεις για την αποκατάστασίν των. Με τον τρόπο αυτό η Εκκλησία ικανοποίησε τους διοχθέντας Μητροπολίτας, αποκατέστησε σε αυτούς το αίσθημα που τους είχε δημιουργηθεί ότι τους θεωρούσε ανίκανους και κακούς Επισκόπους. Τους έδιδε δε το δικαίωμα, αξιοπρεπούς διαβιώσεώς των. Επίσης θα αμείβονταν οικονομικά, θα είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα εσυνταξιοδοτούντο. Εφόσον η Εκκλησία έδειξε επιείκεια στους Μητροπολίτες, σ` μένα τον απλό υπάλληλο ήτο επιβεβλημένη αυτή η επιείκεια δεδομένου μάλιστα ότι εγώ επίμονα ζητούσα αποκατάσταση – μετάταξη σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία. Είναι αλήθεια ότι, δόθηκε η ευκαιρία με αποφάσεις των πειθαρχικών Συμβουλίων της Εκκλησίας και όχι της κοσμικής δικαιοσύνης, να αποκατασταθώ-μεταταγώ: α) με την υπ` αριθ. 1/10-12-2007 απόφασιν του ΑΥΣΕ του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ υπέρ εμού και β) με την γνωμοδότηση υπ` αριθ. 20/2006/13-3-2006 του Νομικού Συμβούλιου της Εκκλησίας κ. Αναστασίου Μαρίνου υπέρ εμού. Δεν δεχθήκατε ούτε τις αποφάσεις των ανωτέρω διότι ήσαν υπέρ εμού, αδιαφορώντας για το δίκαιο.   
 Έκτον
 Στερήσατε το δικαίωμα στον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ο οποίος ως πρόεδρος του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου καταλαμβάνοντας ο ίδιος προσωποπαγή μητρόπολη, μου έδιδε καλές ελπίδες για την έκβαση της υποθέσεώς μου. Εις τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ είχα αποστείλει συστημένη επιστολή με την οποία του ζητούσα αποκατάσταση-μετάταξη. Φοβηθήκατε μακαριώτατε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων και πήρατε επάνω σας μια τέτοια ευθύνη καταδικαστέα και επικίνδυνη; Σε τόσο προχωρημένη ηλικία, πως βάλατε υπογραφή για την καταδίκη ενός συνανθρώπου σας, πολύ νεότερου; Φαίνεται ότι αυτό που για τους απλούς χριστιανούς είναι θανάσιμο αμάρτημα για εσάς είναι φυσιολογικό.
 Έβδομον
 Ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ γνώριζε ότι στη μητρόπολη που αναλαμβάνει υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά δικαστήρια εναντίον κληρικών και λαϊκών. Αυτό ήτο γνωστό και σε σας τον ίδιο. Δεν αποκατέστησε καμία υπόθεση. Γνώριζε ότι στη μητρόπολη Νέας Ιωνίας υπάρχει νόμιμος οδηγός πειθαρχικά διωκόμενος. Αρνήθηκε να με δεχθεί πριν την ενθρόνισή του, αρνήθηκε να με δεχθεί και μετά την ενθρόνισή του. Η ίδια όψη του ιδίου νομίσματος. Μέλημα του κ. Γαβριήλ ήτο η τήρηση της εντολής που του δόθηκε από την Ιερά Σύνοδο κατά την εκλογή του το έτος 2014, να περιθάλψει τον κ. Φαραντάτο. Ας αναλογιστούν τι έπραξαν όσοι τον ψήφισαν. Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής το ονομαζόμενο χρυσορυχείο το απέσπασε ο κ. Φαραντάτος αμέσως μετά την ενθρόνισή του (1994), από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Ιωνίας παρά τον ρητό όρο της διαθήκης. Ας περιθάλψουν τον κ. Φαραντάτο αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν από αυτόν, όπως ο ιερεύς και τότε πρωτοσύγκελος π. Γεώργιος Σουλιώτης. Γιατί να περιθάλψουν τον κ. Φαραντάτο οι εξ αυτού διωκόμενοι; Αυτοί που μόνον κακό τους έκανε; Αυτοί που τους έσυρε στα δικαστήρια απαιτώντας χρηματικά ποσά από αυτούς; Αυτοί οι οποίοι αρρώστησαν εξ αιτίας του και της φατρίας του; Όλοι τη φατρία του κ. Φαραντάτου ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ την διατηρεί. Για το πείσμα ποίων;        
  Μακαριώτατε,
  "Η Εκκλησία της Ελλάδος, θα σας το χρωστάει ευγνωμοσύνη. Απαλλάξατε δια της απολύσεως την Εκκλησία από τον διώκτη της, από τον σκανδαλοποιό. Παράλληλα βγάλατε από τα πόδια σας εμένα (ούτε την ιδιότητά μου δεν αναφέρετε στο έγγραφό σας απλά με ονομάζεται εκκλησιαστικό υπάλληλο), τον Γρηγόριο Σταμούλη, που σας ήμουν εμπόδιο. Ο τρόπος καταδίκης μου δια της υπογραφής σας φανερώνει ότι δεν διακατέχεσθε από αισθήματα φιλανθρωπίας υπέρ των αδυνάτων ούτε δείξατε στοιχειώδη συμπεριφορά φιλανθρώπου Αρχιεπισκόπου. Εάν ήμουν διαχειριστής χρημάτων και έκλεβα θα ήμουν ο καλύτερος. Εάν ήμουν ανήθικος και πάλιν θα ήμουν ο καλύτερος. Εάν ήμουν υψηλόβαθμος κληρικός σίγουρα λόγω αλληλεγγύης θα με καλύπτατε. Όταν δίδατε οικόπεδο στον κ. Φαραντάτο για μοναστήρι εγώ τον έφερνα για να του το δείχνετε. Πως ήμουν καλός τότε και μετά έγινα κακός; Δεν γνωρίζετε τους λόγους που η Ιερά Σύνοδος επί σειρά ετών δεν προήγαγε τον κ. Φαραντάτο σε μητροπολίτη; Δεν γνωρίζετε την υπόθεση του μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικολάου στο Εφετείο Λαμίας; Φυσικά και τα γνωρίζετε. Πάνω απ` όλα η συναδελφική σας αλληλεγγύη και όχι η δικαιοσύνη’’.                                                           
 ΥΓ. Η ανωτέρω επιστολή απευθύνεται και στον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου και έχει υποχρέωση να εκδώσει απόφαση του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣΕ). Η μη τήρηση της διαδικασίας αυτής θα αφήσει στίγμα εναντίον του ως βολεμένου.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
τέως οδηγός μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας 

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Επιστολή στον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

7/7/2015
Με την παρέλευση σαράντα τριών ημερών, από την ημέρα (7-1-2015), που έπρεπε να κατατεθεί από την πλευρά μου η Έφεση στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ιερών Μητροπόλεων, βρισκόμενος εν πλήρη συγχύσει και απόγνωση κατέθεσα το παρακάτω έγγραφο στον πλέον αρμόδιο, ελπίζοντας σε μια φιλανθρωποτέρα λύση του προβλήματός μου.     
Η επιείκεια την οποία ζητούσα με τη παρακάτω επιστολή μου ήτο θέμα οικονομίας. Το ίδιο το έργο της Εκκλησίας είναι θέμα οικονομίας, το οποίο δεν είναι άγνωστο στην Ιερά Σύνοδο. Μια οικονομία προς εμένα που είχα τη βεβαιότητα ότι αδίκως καταδικάστηκα από τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Εκκλησίας. Χάριν αυτής της Εκκλησιαστικής οικονομίας και της δικαιοσύνης οι άγγελοι και οι άνθρωποι πανηγυρίζουν. Δυστυχώς ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, δεν συνεκάλεσε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και δεν εξέδωσε απόφαση. Ανέλαβε το έργο του προέδρου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β’.    
Το παράδοξο είναι ότι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ στην υπόθεσή μου δεν διαπίστωσε από πλευράς της εκκλησιαστικής διοικήσεως καμία παρανομία εις βάρος μου, όλα αυτά τα 17 χρόνια του διωγμού μου; Ποιος δίδει το δικαίωμα στους Επισκόπους να εφαρμόζουν κατά το δοκούν τις δικαστικές αποφάσεις;______
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.         




ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΣΥΝΟΔΟΥ: 1065/6-3-2015                     Ν. Ιωνία Αττικής τη, 5/3/2015
ΑΡ. ΣΥΣΤ. 032976755/9-3-2015                      Προς
Τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ιερών Μητροπόλεων Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.
ΘΕΜΑ: Εν συνεχεία της από 5/3/2015 εφέσεώς μου στο ΑΥΣΕ

Σεβασμιώτατε
            Αποστέλλω την παρούσα επιστολή μου προσωπικά σε Σας ελπίζοντας στις ανθρώπινες και χριστιανικές σας ευαισθησίες. Μη συνεχίσετε και εσείς να δίδεται χαρά εις τον εχθρό της Εκκλησίας και του Ιερού Ευαγγελίου.
Σύντομο ιστορικό 
            Στις 5/11/2014 κλήθηκα από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων προκειμένου να απολογηθώ ενώπιών του, για πολλοστή φορά. Πρόεδρος του Συμβουλίου ήτο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, ο οποίος για δεύτερη φορά με καταδίκασε στην ποινή της οριστικής παύσεως. Ο κ. Νικόλαος κατά τη διαδικασία, ανέπτυξε διάλογο με τον δικηγόρο μου και είπε χαρακτηριστικά: πολύ τράβηξε αυτή η υπόθεση με τον Γρηγόρη (εμένα τον Σταμούλη), και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει εδώ. Συνεχίζοντας ανέφερε στον κ. Κ............ προσωπικό του θέμα λέγοντας επί λέξει: «για να μην αισθάνεται ο Γρηγόρης (εγώ ο Σταμούλης), ότι μόνον αυτός αδικείται θα σας πω προσωπική υπόθεση για να δει ο Γρηγόρης ότι δεν αδικείται μόνον αυτός...»
            Η απόφαση περί οριστικής παύσεως του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου κοινοποιήθηκε σε μένα από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, στις 23/12/2014, παραμονές Χριστουγέννων. Ο κ. Κ............. έπρεπε εντός δέκα πέντε ημερών να ασκήσει έφεση εις το ΑΥΣΕ.
            Δυστυχώς η έφεση για αγνώστους σε μένα λόγους δεν έχει ασκηθεί από τον κ. Κ............. Αυτό αποδείχτηκε στις 19/2/2015, όταν πήγα στο δικηγορικό του γραφείο για να πάρω τον δικαστικό μου φάκελο.
            Αιτία για την αποκάλυψη αυτή έγινε το γεγονός ότι στις 19/2/2015 εκδικαζόταν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εξ αναβολή αγωγή του κ. Φαραντάτου εναντίον του κ. Μιχαήλ Λαμπριανίδη, της συζύγου του κ. Παναγιώτας Λαμπριανίδου, εμού του Γρηγορίου Σταμούλη και του αποθανόντος Ιερέως Κανέλλου Δημητρακοπούλου, ζητώντας από τον καθένα μας το ποσό των 125.000€. Εις το δικαστήριο αυτό δεν εμφανίστηκε ο κ. Κ............. να με υπερασπίσει παρά μόνον εγώ, ο οποίος δεν είχα το δικαίωμα να μιλήσω. Δικάστηκα ερήμην και αναμένω την απόφαση. Αυτή ήτο εγκληματική πράξη του κ. Κ............. εναντίον μου. Την ίδια ημέρα ζήτησα τον δικαστικό μου φάκελο και ανέθεσα την υπόθεση στην δικηγόρο Αθηνών κ. Ε....... Φ...........
            Όπως θα διαπιστώστε και εσείς από τον πειθαρχικό μου φάκελο οι τότε δικηγόροι μου κατέθεσαν την έφεση στο ΑΥΣΕ πριν ακόμη εκπνεύσει η προθεσμία των δέκα πέντε ημερών, ήτοι:
            1. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο πρώην Μητροπολίτης Ζ....... κ. Χ.......... Απόφαση υπ` αριθμ. 2/5-6-2000. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 19/9/2000. Ο δικηγόρος κ. Π........... κατέθεσε την έφεση στις 4/10/2000. Δηλαδή σε 11 εργάσιμες ημέρες.
            2. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ........... κ. Σ......... Απόφαση υπ` αριθμ. 2/26-2-2015. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 27/3/2007. Η δικηγόρος κα. Α...... Φ...... κατέθεσε την έφεση στις 11/4/2007. Δηλαδή σε 11 εργάσιμες ημέρες.
            3. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ........... κ. Ν....... Απόφαση υπ` αριθμ. 3/25-6-2008. Κοινοποιήθηκε η απόφαση σε μένα στις 22/9/2008. Η δικηγόρος κα. Α..... Φ...... κατέθεσε την έφεση στις 3/10/2008. Δηλαδή σε 10 εργάσιμες ημέρες.                       
            4. Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πρόεδρος ο Μητροπολίτης Κ........... κ. Ν....... Απόφαση υπ` αριθμ. 3/5-11-2014. Ο κ. Κ............. δεν κατέθεσε έφεση στο ΑΥΣΕ.
Σεβασμιώτατε
            Ο κ. Φαραντάτος δρομολόγησε την πειθαρχική μου δίωξη τοποθετώντας πολυάριθμα έγγραφα στον φάκελό μου τα οποία στάζουν μίσος άσβεστον και χολή εναντίον μου, τα οποία δεν τον τιμούν. Δεν είναι δυνατόν να έχω διορισθεί εκκλησιαστικός υπάλληλος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ΤΙΜΟΘΕΟ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ και να είμαι ασεβής προς την Εκκλησία και τους λειτουργούς αυτής. Εξάλλου η διαπίστωση του αντιχριστιανικού μου χαρακτήρα διαπιστώθηκε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια; Ως Πρωτοσύγκελος ο κ. Φαραντάτος δεν είχε διαπιστώσει τον κακό μου χαρακτήρα; Πως με ανέχθηκε ο κ. Φαραντάτος τρία χρόνια οδηγό του και ως ομοτράπεζον στην οικία του; Από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας μου, του μακαριστού αρχιερατικού Επιτρόπου π. Γ........ Μ.......... και του πρώην λογιστού της μητροπόλεως κ. Κ....... Κ...... οι οποίοι ήσαν και οι μόνοι που γνώριζαν τον χαρακτήρα μου, δεν αποδεικνύεται ότι εγώ ήμουν ασεβής προς την εκκλησία και τους λειτουργούς αυτής.       
            Δεν έπαψα ούτε στιγμή (όπως θα διαπιστώσετε από τον πειθαρχικό μου φάκελο), να ζητώ την αποκατάστασή μου και δοθέντος αυτού του δικαιώματος να μεταταγώ σε άλλη μη εκκλησιαστική υπηρεσία. Το αίτημα αυτό ζητήθηκε από τον κ. Φαραντάτο δια μέσω του Μητροπολιτικού Συμβουλίου (χωρίς να γνωρίζω τη σύγκληση του Συμβουλίου), από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο. Επίσης ο τότε αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και νυν Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, δια εγγράφου του προς το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο το έτος 1999 ζήτησε τη γνώμη του Συμβουλίου δια την μετάταξή μου σε άλλη υπηρεσία εκκλησιαστική η κρατική. Περιέργως από κανέναν δεν είχα τέτοια πρόταση. Τι σκοπό είχαν ανενεργά τα έγγραφα αυτά στον πειθαρχικό μου φάκελο; Ο νυν Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ στο γραφείο του μου ζήτησε να καταθέσω έγγραφο προς εκείνον με το οποίο να ζητώ την μετάταξή μου σε άλλη μη εκκλησιαστική υπηρεσία με την ίδια προοπτική. Το έγγραφο αυτό το κατέθεσα στη Μητρόπολη και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 20/12-1-2015. Θα είναι τραγικό μετά από τέτοιον δικαστικό αγώνα να απολυθώ κατ` αυτόν τον τρόπο. Το έτος 2019 δικαιούμαι σύνταξη από το Ελληνικό Δημόσιο.
            Σεβασμιώτατε εάν νομίζεται ότι αυτή σας η ‘’παρανομία’’ δεν θα είναι αιτία να χάσετε την Βασιλεία των ουρανών με κάποιον τρόπο να κάνετε δεκτή την εκπρόθεσμη έφεσή μου και να εκδώσετε απόφαση. Μη δειλιάσετε να αποφασίσετε δια την υπόθεσίν μου είτε θετικά είτε αρνητικά και μην δεχθείτε την αναπλήρωσιν από άλλο πρόσωπο.  

                                                                        Μετά βαθυτάτου Σεβασμού 

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον

4 Ιουλίου 2015
Εις τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον (Πρόεδρο του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου), είχα αποστείλει την παρακάτω επιστολή μου, ζητώντας αποκατάσταση και δοθέντος του δικαιώματος την μετάταξή  μου σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία.
Ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, δυστυχώς, άφησε να παρέλθει άπρακτος ο χρόνος της προεδρίας του, χωρίς να γνωρίζω τους λόγους, και αναλάβει την προεδρία του υπηρεσιακού Συμβουλίου ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, ο οποίος εξέδωσε την υπ` αριθμ. 8/11-12-2014 απόφαση, περί οριστικής απολύσεως από την εργασία μου.
Την ως άνω απόφαση (Καρπενησίου), μου κοινοποίησε ο νεοεκλεγείς μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Μέχρι την κοινοποίηση της αποφάσεως, καμία ποινή δεν υφίστατο εναντίον μου, δεδομένου ότι, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε εξαφανίσει, με την υπ` αριθ. 131/2014 απόφαση, την ποινή της οριστικής απολύσεως από τα Πειθαρχικά της Εκκλησίας. Γιατί δεν με εδέχοντο στην εργασία μου;
 Μακαριώτατε
Για την παραβατική συμπεριφορά των οργάνων της διοικούσης Εκκλησίας ποιος θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού, ο οποίος είναι το στήριγμα της Εκκλησίας; Αν η Εκκλησία, καθώς λέγεται, και καλώς λέγεται, είναι συν τοις άλλοις και το στήριγμα του Έθνους, μπορείτε μακαριώτατε να ηγηθείτε του λαού ώστε να βγει νικητής από την σημερινή κατάσταση τόσο ο ίδιος, όσο και το Έθνος μας;________  
 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

 τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.    




ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3645/21-7-2014                                     Ν. Ιωνία Αττικής, 21 Ιουλίου 2014
ΑΡ. ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΥ: 223096095/21-7-2014        Προς
Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον
{Πρόεδρον Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Υπαγομένων εις τον Κώδικα Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων}.
Σεβασμιώτατε,
Με την ιδιότητά σας ως προέδρου του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Σας κάνω γνωστό το χρονίζων πρόβλημά μου (άνευ αποτελέσματος έως και σήμερον εκ μέρους της Εκκλησίας), από το έτος 1999.
Σύντομο ιστορικό. 
Ονομάζομαι Γρηγόριος Σταμούλης και είμαι ο νόμιμα διορισμένος οδηγός του μητροπολιτικού αυτοκινήτου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας από το έτος 1984. Μονιμοποιήθηκα στη θέση αυτή προτάσσει του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ.
Το έτος 1994 εξελέγη μητροπολίτης, της ως άνω μητροπόλεως ο μέχρι τότε πρωτοσύγκελος κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος. Συνέχισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ως οδηγός του μητροπολιτικού αυτοκινήτου για τα επόμενα τρία έτη (1997) και τον μήνα Δεκέμβριο, του ιδίου έτους ο κ. Φαραντάτος με έπαυσε χωρίς καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου από τη θέση του οδηγού και με ονόμασε από την ημερομηνία αυτή σε όλα τα έγγραφα προς πάσαν κατεύθυνση ‘’Κλητήρα’’. 
Επί της ουσίας 
Το έτος 1999 ο κ. Κωνσταντίνος Φαραντάτος διέταξε ΕΔΕ εναντίον μου τοποθετώντας ανακριτή τον πρωτοπρεσβύτερο Β...... Θ.............., ο οποίος εξέδωσε το ανακριτικό Πόρισμα. Καμία ποινή δεν μου επεβλήθη και παραδόξως ο κ. Κωνσταντίνος με παρέπεμψε στα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ιεράς Συνόδου με το ερώτημα της οριστικής απολύσεως. Διετάχθησαν εις βάρος μου έξι (6) Πειθαρχικά Συμβούλια και τιμωρήθηκα από τα πέντε με την ποινή της οριστικής παύσεως.
Ο κ. Κωνσταντίνος δημοσίευσε δυο φορές την απόφαση περί οριστικής απολύσεως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μου στέρησε το ¼ εκ του μισθού μου από τον μήνα Απρίλιο του έτους 2001.
Προσέφυγα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο εξέδωσε την υπ` αριθ. 1557/2005 απόφαση, με την οποία δικαιώθηκα. Ο μητροπολίτης δεν ήθελε να εφαρμόσει την ως άνω απόφασιν και άρχισε εκ νέου η πειθαρχική μου δίωξις, με την επαναληπτική τιμωρία από τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Εκκλησίας, της οριστικής παύσεως.
Ο νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου κ. Αναστάσιος Μαρίνος γνωμοδότησε υπέρ εμού (20/2006), τονίζοντας επί λέξει: Μέχρις ότου εκδοθεί ή νέα απόφαση του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου και ή κατ` έφεσιν νέα άπόφασις του Α.Υ.Σ.Ε. (εάν ασκηθεί έφεσις ή μέχρις ότου λήξη ή προθεσμία εφέσεως) ο ως άνω υπάλληλος πρέπει να επιστρέψει εις την υπηρεσίαν του και να του καταβληθούν αναδρομικώς οι αποδοχές του. Ο μητροπολίτης κ. Φαραντάτος δεν συμμορφώθηκε σε κανένα σημείο με την ως άνω γνωμοδότηση και συνέχισε να μη με δέχεται στην εργασία μου.
Προσέφυγα δια δευτέραν φοράν εις το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο εξέδωσε την υπ` αριθ. 131/2014 απόφασιν βάσει τις οποίας εδικαιώθηκα εκ νέου, επιβάλλοντας ισομερώς τη δικαστική δαπάνη στην μητρόπολη Ν. Ιωνίας και στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Σας γνωρίζω επίσης ότι: α) ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε χωρίς να το γνωρίζω εγώ, έξι (6) μητροπολιτικά Συμβούλια και αποφάσισαν να ζητήσουν από τον τότε αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, την μετάταξή μου σε άλλη υπηρεσία κα., β) ο τότε αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και νυν Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ζήτησε εγγράφως, από το Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο την γνώμη του Συμβουλίου για την μετάταξή μου σε άλλη υπηρεσία. Διερωτώμαι, γιατί δεν ζητούσαν (μητροπολίτης, μητροπολιτικά συμβούλια, αρχιγραμματεύς, αρχιεπίσκοπος, Τριμελή και Ανώτατα Υπηρεσιακά Συμβούλια), από εμένα τον ίδιο η τον δικηγόρο μου την μετάταξή μου σε άλλη υπηρεσία; Θα είχε τελειώσει από το έτος 1999 η υπόθεση και δεν θα με ταλαιπωρούσαν στα εκκλησιαστικά και πολιτικά Δικαστήρια ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά.
Κάποιοι άνθρωποι εμπαθείς, κακοί, αντίχριστοι, μέσα στην Εκκλησία ήθελαν την πλήρη εξόντωσή μου, τον αφανισμό μου, την οικονομική μου εξαθλίωση (κάποιοι άλλοι τους το επέτρεψαν), και δεν ζήτησαν από εμένα τον ίδιο την μετάταξή μου. Το έγγραφο του κ. Δανιήλ ήταν ανενεργό στον δικαστικό μου φάκελο. Το σκοπό είχε; 
Που βρίσκεται σήμερα η υπόθεσίς μου.
Πριν πολλά χρόνια, είχα συζητήσει με την τότε δικηγόρο μου κ. Φ....., την συνταξιοδότησή μου, η την μετάταξή μου εις άλλην μη εκκλησιαστικήν υπηρεσίαν εφ` όσον το ΣτΕ θα με εδικαίωνε. Με την δευτέραν απόφασιν 131/2014 του ΣτΕ, πάλη δικαιώθηκα και η δικηγόρος κ. Φ...... έκανε γνωστή την πρόθεσή μου αυτή (συνταξιοδότηση, η μετάταξη), στον δικηγόρο της μητροπόλεως κ. Μ............ Και εγώ ο ίδιος γνωστοποίησα στον αρχιερατικό επίτροπο της μητροπόλεως π. Γεώργιο Σουλιώτη, την επιθυμία της συνταξιοδότησής μου η της μετατάξεώς μου και ότι ανέθεσα την υπόθεσίν μου σε εργατολόγο. 
Ζητούσα επίμονα κατά τακτά χρονικά  διαστήματα από την κ. Φ...... να με ενημερώνει που βρίσκεται η υπόθεσής μου και γιατί έως και σήμερα πέντε μήνες, καθυστερεί η αποκατάστασής μου.
Αποφάσισα να ζητήσω τον δικαστικό μου φάκελό από την κ. Φ...... και να αναθέσω την υπόθεση στην Δικηγόρο Αθηνών κα. Σ........ Β........ (οδός Πανεπιστημίου ... Αθήνα τηλ. 210-32......), προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάστασής μου και η μετάταξής μου σε άλλη, μη εκκλησιαστική υπηρεσία. Η κα. Σ........ μίλησε τηλεφωνικά με τον δικηγόρο της μητροπόλεως κ. Μ........... και αφού έκανε γνωστό ότι χειρίζεται την υπόθεσή μου ζήτησε τα κάτωθι: α) την επαναπρόσληψή μου, β) την διακοπή της περικοπής του ¼ εκ του μισθού μου, γ) την επιστροφή των παρακρατηθέντων μισθών μου από το έτος 2001, και δ) τον επαναδιορισμό μου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεδομένου ότι, εάν δεν γίνουν τα ανωτέρω, δεν μπορεί να ξεκινήσει η μετάταξής μου αφού εκκρεμεί εις βάρος μου πειθαρχική δίωξη. Κάποιοι, δεν θέλουν έως και σήμερα, να υλοποιήσουν αυτή την πρόταση, την οποία από το έτος 1999 ζητούσαν υποκριτικά μεταξύ των. 
Σεβασμιώτατε, 
Θέτω τον εαυτόν Σας προ των ευθυνών. Είστε ο πλέον αρμόδιος, ως πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να διατάξετε:
ü Την επαναπρόσληψίν μου εις την θέσιν του οδηγού
ü Την κανονικήν απόδοσιν του μισθού μου
ü Την επιστροφήν προς εμέ των παρακρατηθέντων μισθών του ¼ από τον μήνα Απρίλιο του έτους 2001
ü Την επαναπρόσληψή μου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Τέλος με την δική σας εντολή αφού τακτοποιηθούν τα ανωτέρω να ξεκινήσει η διαδικασία της μετατάξεώς μου σε άλλη μη Εκκλησιαστική υπηρεσία. Όπως προανέφερα, είχα δρομολογήσει την συνταξιοδότησή μου, αλλά δεν δικαιούμαι προς το παρόν σύνταξη προ του έτους 2019.
Δώστε λύσιν εις τον άδικον διωγμόν μου. Πατάξατε, ως έχετε υποχρέωση, τους παρανομούντας ανθρώπους στο χώρο της Εκκλησίας, οι οποίοι στερώντας μου τα δεδουλευμένα και τον κανονικό μισθό προσπαθούν να με εξοντώσουν σύροντάς με (χωρίς χρήματα), επί 15 έτη, σε πάσης φύσεως δικαστήρια.