Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για την απόλυσή μου


Πως είναι δυνατόν Μακαριώτατε να με απολύσετε εσείς; Έχετε αυτό το δικαίωμα; Γιατί παρακάμψατε τον πρόεδρου του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου (ΑΥΣΕ), μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ εις τον οποίο έχω καταθέσει έφεση;   




Το έγγραφο υπ` αριθ. πρωτ. 349 δεν περιείχετο κατά την επίδοση της Πράξεως και του ΦΕΚ της απολύσεώς μου από τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και μου επιδόθηκε κατόπιν αιτήσεώς μου.



Σάββατο 30 Μαΐου 2015

30 Μαΐου 2015
Μακαριώτατε κ. Ιερώνυμε, σας κατηγορώ διότι :
  1ον. Με το σχετικό έγγραφο φέρoν την υπογραφή σας με καταδικάσατε εις την εσχάτην δυστυχίαν. Με καταστρέψατε αδίκως ενώ θα μπορούσατε να με σώσετε δικαίως
   2ον. Ως ο πρώτος τη τάξει εις την Εκκλησία, θα έπρεπε να αποφασίσετε υπέρ του αδυνάτου ο οποίος εις ουδέν σας έπταιξε.
    3ον. Δεν σας ενδιαφέρει η υστεροφημία σας; Εάν η απόφασή σας ήτο δικαία, εγώ θα σας ευγνωμονούσα δι` αυτό και θα μάθαιναν οι ισχυροί να μην επιβουλεύονται εις το εξής τους ασθενεστέρους από αυτούς.   
   4ον. Γνωρίζατε Μακαριώτατε ότι, από το έτος 1999-2015 σύρομαι κατ` επανάληψη και κατ` εξακολούθηση στα πειθαρχικά Συμβούλια της Εκκλησίας και δεν δίστασα να καταθέσω εμπρόθεσμα με τους δικηγόρους μου τέσσερις (4) εφέσεις εις το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΑΥΣΕ), προκειμένου να ακυρώσω, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε ανεπιτυχώς, ισάριθμα Τριμελή Πειθαρχικά Συμβούλια, τα οποία με καταδίκαζαν στην εσχάτη των ποινών, δηλαδή την οριστική απόλυση. Και εξηγούμε: α) Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ΠΡΟΚΟΠΙΟ με την υπ` αριθ. 1/10-12-2007, απόφασή του υπέρ εμού, χωρίς ποτέ να την εφαρμόσετε. β) Το αυτό έπραξε και ο τότε Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αναστάσιος Μαρίνος με την υπ` αριθ. 20/2006/13-3-2006 γνωμοδότησή του. Την συγκεκριμένη γνωμοδότηση την ρίξατε στον κάλαθο των αχρήστων διότι, ο κ. Μαρίνος συνετάχθη υπέρ εμού. Επίσης κατέθεσα εμπρόθεσμα δυο (2) αιτήσεις ακυρώσεως εις το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας και τις δυο φορές με δικαίωσε (αποφάσεις 1557/2005 και 131/2014).
    Μακαριώτατε,
  Γνωρίζατε ότι στη μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπάρχει νόμιμα διορισμένος οδηγός, πειθαρχικά διωκόμενος. Με απολύσατε δι` εγγράφου από την εργασία μου χωρίς ποτέ να με καλέσετε για να με γνωρίσετε και να διαπιστώσετε περί του προσώπου μου. Εις το κατάπτυστο έγγραφό σας με το οποίο απευθύνεστε στον νεοεκλεγέντα (Νοέμβριος 2014) μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, δίδετε εντολή (όχι ότι εκείνος δεν το ήθελε), να δημοσιεύσει την απόλυσή μου καθώς και τη διακοπή της μισθοδοσίας μου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την αιτιολογία σας ότι δεν ασκήθηκε εμπροθέσμως εκ μέρους μου έφεση εις το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
    Η Εκκλησία της Ελλάδος θα σας το χρωστάει ευγνωμοσύνη. Απαλλάξατε δια της απολύσεώς μου την Εκκλησία από έναν διώκτη της, από έναν σκανδαλοποιό. Παράλληλα με βγάλατε από τα πόδια σας εμένα τον Γρηγόριο Σταμούλη, λες και ήμουν το εμπόδιο των ενεργειών σας. Ο τρόπος καταδίκης μου δια της υπογραφής σας, φανερώνει ότι δεν διακατέχεσθε από αισθήματα φιλανθρωπίας και δικαιοσύνης υπέρ των αδυνάτων, ούτε δείξατε στοιχειώδη συμπεριφορά ορθοτομούντος τον λόγον της αληθείας Αρχιεπισκόπου.  
  κ. Ιερώνυμε, έχετε αναλογιστεί σε τόσο προχωρημένη ηλικία τι πράξατε; Κρυφτήκατε πίσω από τον δικηγόρο μου ο οποίος δεν άσκησε έφεση. Το τέλειο και σκόπιμο κακό. Απολύσατε από το Ελληνικό Δημόσιο εμένα τον (κλητήρα), κατά τα έγγραφα του διώκτη μου κ. Φαραντάτου τα οποία έχετε ανά χείρας. Δεν σας είχε ενημερώσει ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος μου ζήτησε να καταθέσω εγγράφως αίτηση με την οποία να του ζητώ μετάταξη σε μη εκκλησιαστική υπηρεσία προκειμένου να την προωθήσει στο ΑΥΣΕ. Γιατί τέτοιος εμπαιγμός; Μπορείτε δημοσίως να εξηγήσετε, ποια είναι η ύβρις κατά του Αγίου Πνεύματος; Αυτόν τον τρόπο επιδιώκατε για να με ‘’φάτε’’ τέσσερα χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή μου; Δεν συνετρίβει η ψυχή σας και δεν έτρεμε το χέρι σας την ώρα που υπογράφατε την απόλυσή μου;              
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.  

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

28 Μαΐου 2015
            Αρχή ανακοινώσεων
            Παρήλθον 16 χρόνια βασάνου και ταπεινώσεων. 16 χρόνια πολέμου εναντίον ενός απλού εργαζομένου από υψηλόβαθμους ρασοφόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δια του παρόντος ιστολογίου, θέλω να διαδώσω την ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια των διωγμών μου και να μάθουν οι χριστιανοί ότι πολλές φορές τα λόγια μερικών ανθρώπων είναι σε πλήρη αντίθεση και διάσταση με τις πράξεις των.
            Ο χώρος που θα ασχοληθώ λόγω του προτέρου επαγγέλματός μου, είναι ο εκκλησιαστικός, μέσα εις τον οποίο απεδέχθη υποκρισία, αλαζονεία, συμβιβασμός με τους ισχυρούς εναντίον αδυνάτων. Συμπεριφορά η οποία ξεφεύγει σκόπιμα μεταξύ θεωρίας και πράξεως.
            Τι τραγικό!!! Να ομιλούν περί δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, αγάπης και να διαπιστώνεις τα αντίθετα μετά μανίας. Ζήτησα τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να μη χάσω τη δουλειά μου. Ποτέ δεν με υπολόγισαν οι μεγαλόσχημοι άνθρωποι του Θεού διότι με θεωρούν κατώτερό τους. Αδυνατώ να ομιλώ ψευδοπατερικά όπως αυτοί, διαβεβαιώνοντας στο όνομα του Θεού μόνον δια των χειλέων όπως ακριβώς οι υποκριταί γραμματείς και φαρισαίοι.            
            Εμείς οι απλοί χριστιανοί γνωρίζουμε ότι χριστιανός είναι εκείνος που σέβεται όσους βγάζουν με κόπο και μόχθο το ψωμί τους και αγαπάει την αλήθεια, είναι έντιμος και δεν ανέχεται βρωμιά, τη ρουφιανιά, και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Δεν κοιτάει να γλυτώσει αυτός και να πονέσουν η να πεινάσουν άλλοι.
            Οι κατ` αυτόν τον τρόπον ενεργούντες, άνθρωποι της Εκκλησίας και ιδιαίτερα ο ανώτατος κλήρος πλην εξαιρέσεων, από την περιπέτειά μου διακρίνω, ότι δεν εμπνέονται από τις ευαγγελικές και Πατερικές αξίες. Αντιθέτως διακρίνω ότι εξυπηρετούν τα πάθη τους και τα συμφέροντά τους και με τον τρόπο αυτό φανερώνουν ότι το «εμπόρευμα» της Εκκλησίας εξυπηρετεί τα έργα του σκότους. «Γνώσεσθαι την αλήθειαν»!!!!                                                           
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

τέως οδηγός Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.